Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Milionarul Gelu Tofan A MURIT: A fost bolnav de COVID-19, dar a fost răpus de cancer

Facebook
gelu tofan

A fost unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri ai României de după ’90, s-a infectat cu SARS-COV-2, s-a vindecat, iar la scurt timp a fost răpus de cancer. Gelu Tofan a încetat din viață vineri dimineață. Anunțul a fostă făcut de fiul său, Adrian.

Adrian Tofan a scris că tatăl său a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni și splină, în 26 august 2021. Cu toate acestea, după ce a făcut o formă gravă de covid, situația s-a înrăutățit, deși s-a vindecat.

”Gelu Tofan (15 oct. 1960 - 22 oct. 2021)

Tata a fost diagnosticat cu cancer de pancreas în stadiul 4, cu metastaze la ficat, plămâni şi splină, în data de 26 august 2021. Inoperabil, cu şanse de reuşită a tratamentului convenţional cu citostatice spre zero. A considerat că nu merită chinul prelungit, nici el şi nici familia.

În martie-aprilie, făcuse o formă dură de Covid-19, însă nu a necesitat internare. S-a vindecat, iar de atunci, s-a plans de lipsa de putere, şi a început să scadă în greutate. În luna august, a făcut un set de analize de sânge, iar rezultatele analizelor hepatice au fost dezastruoase, în special GGT-ul - de peste 20 ori faţă de normal.

Era un anti-fumător convins, facea des sport, avea o dietă sănătoasă, nu consuma decât ocazional vin roşu, iar in familia noastră nu ştiu să fi avut cineva această boală. Pe de altă parte, avea insomnii de ani buni şi era foarte stresat.

A reuşit să îşi cunoască primii trei nepoţi, pe care îi iubea nespus, şi ştiu că şi-ar fi dorit să îi cunoască şi pe cei ce vor veni. Tata şi-a trăit ultimele săptămâni din viaţă în satul natal, Todireni, din judeţul Botoşani.

Ultimul său proiect a fost şi cel mai ambiţios din carieră - amenajarea râului Prut pentru navigaţie. Tata avea regretul că nu va mai apuca să îl vadă finalizat.

În anul 1999, Patriarhia Română i-a acordat tatălui meu ordinul “Crucea Patriarhală”, pentru construcţia unei biserici în judeţul Botoşan. Voi reveni cu informaţii privind locul şi data înmormântării.

Tată, Dumnezeu să te odihneasca în pace!

”, a scris Adrian Tofan pe Facebook.

Afacerea cu anvelope prin care Tofan a cucerit economic țara, Danubiana, a făcut parte din Grupul Tofan, care în anul 2000, cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Un an mai târziu a vândut grupului francez Michelin cele două fabrici de anvelope și o firmă de reșapare, în urma unei tranzacții estimate atunci la 100 de milioane de dolari.

În câțiva ani, însă imperiul Tofan, cu o cifră de afaceri netă de circa 600 de milioane de dolari și aproximativ 16.000 de angajați, s-a prăbușit. Omul de afaceri a relatat de mai multe ori că afacerea i-a fost sabotată, chiar "furată" de grupuri de interese și de o parte din oamenii apropiați, care l-ar fi tradat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.