Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Parlamentul a interzis în școli teoria ca un copil să-și aleagă singur genul indiferent de organul sexual cu care s-a născut

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Plenul Senatului a votat, marți, în calitate de for decizional, să introducă în Legea educației naționale o interdicție ca în unitățile școlare să se desfășoare activități „în vederea răspândirii teoriei sau opiniei identității de gen, înțeleasă ca teoria sau opinia că genul este un concept diferit de sexul biologic și că cele două nu sunt întotdeauna aceleași”.

Inițiatorul legii, senatorul Vasile Cristian Lungu (PMP), a explicat că ideologia de gen, pe care dorește să o interzică în școli, propăvăduiește că un copil ar trebuie să fie lăsat să-și aleagă singur genul. De exemplu, un copil cu organe sexuale masculine să poată să nu facă schimbare de sex dar să aleagă să fie de gen feminin și autoritățile să se refere la el ca la o ea. Senatorul a indicat că teoria pe care vrea să o interzică în școli este că poate exista și un „gen fluid”: o persoană să susțină în fiecare zi că are un alt gen - azi masculin, mâine feminin. Există, a menționat senatorul, zeci de genuri inventate de susținătorii acestei ideologii, din care o persoană ar putea să-și aleagă genul.

„Am locuit în SUA. Sub Obama teoria de gen a fost susținută forțat în școli. S-a ajuns la aberații ca băieți să clameze verbal că sunt fete și li se accepta participare în competiții sportive destinate fetelor, pe care le și câștigau”, a mai declarat senatorul.

El a avertizat că sunt ONG-uri care activează în România și care militează pentru această ideologice interzisă acum în școli.

Proiectul de lege merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Planul în 3 pași pentru demiterea Guvernului Orban II - surse .

„Azi, în Senatul României, a fost oprită prin vot Ideologia de Gen în școlile din România. Conform acesteia, genul unei persoane este un concept diferit de sexul biologic și cele două nu sunt întotdeauna aceleași. Deci, sexul biologic dobândit la naștere nu ar trebui să eticheteze persoanele drept “femeie” sau “bărbat”, ci fiecare dintre copii ar trebui să își aleagă dintre zecile de tipuri de gen inventate de susținătorii acestei teorii în funcție de preferința personală. Ideologia de gen clamează, așadar, că "genul” unui copil nu trebuie să corespundă neapărat sexului biologic.

Cu alte cuvinte, potrivit teoriei de gen, dacă un copil este născut cu organe sexuale masculine nu înseamnă neapărat că el este băiat, ci poate să fie din punct de vedere al „sexului” băiat, dar din punct de vedere al „genului” fată sau sa aibă un gen fluid (o zi fată, o zi băiat s.a.m.d.). Așadar, fiecare copil poate să își aleagă genul și să fie: bărbat sau femeie, fără ca sexul biologic să conteze, iar simpla clamare a unui gen (neurmată de nici un fel de operație de schimbare de sex biologic), ar fi trebuit acceptată de societate și de instituțiile statului în sensul preschimbării actelor de identitate conform genului și nu sexului biologic.

Consecințele practice în școlile din România ar fi fost dezastruoase. Am fi avut elevi născuți băieți, care ar fi participat în competiții sportive rezervate doar fetelor sau posibilitatea acestor băieți să utilizeze toalete și dușurile fetelor.

O dată cu apariția ideologiei de gen în România, fenomenul prozelitismului, pe baza teoriei/ideologiei de gen, a devenit un pericol real în sistemul de învățământ, pt. ca multe ONG-uri pătrund în școli și predau această teorie elevilor din România (câteva exemple: Flex Alumini Romania, Girl Up Romania, Asociația CERC – Centrul European de Resurse Creative).

Teoria de gen este ceva nu doar la modă, ci este și ceva radical și extrem; este pur și simplu o teorie complet lipsită de bază științifică și care nu întrunește consensul comunității academice. Este la fel de științifică precum Teoria Pământului Plat”, a scris senatorul pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.