Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General american, fost șef CIA: 'Contraofensiva ucraineană va fi foarte impresionantă'

CNBC
David Petraeus

Generalul american David Petraeus, care a comandat forțele internaționale în Irak și Afganistan și a ocupat pentru scurt timp funcția de director al CIA, a acordat un interviu pentru BBC Radio 4 în care a evaluat capacitățile Ucrainei în contraofensiva așteptată.

"Cred că contraofensiva va fi foarte impresionantă", a declarat Petraeus.

În opinia sa, forțele ucrainene vor fi capabile să desfășoare cu succes operațiuni de arme combinate, în care diferite tipuri de trupe atacă în mod coordonat, îndeplinind sarcini diferite.

Ucrainenii nu vor să renunțe la niciun teritoriu

El a menționat că ucrainenii sunt "destul de categorici că victoria pentru ei înseamnă eliberarea tuturor teritoriilor lor".

"Nu există discuții în spatele ușilor închise, de genul 'am putea renunța la asta sau am putea renunța la aia'. Ei sunt hotărâți să își elibereze țara", a declarat Petraeus.

El a spus că provocarea pentru partea americană în această chestiune este de a oferi Ucrainei o oportunitate de a-l convinge din nou pe Putin că războiul este inutil pentru el.

"Nu doar pe câmpul de luptă, ci și prin înăsprirea sancțiunilor și a controalelor la export", a spus generalul american.

Republicanii nu ar scădea spirjinul pentru Ucraina

El a respins, de asemenea, speculațiile potrivit cărora sprijinul american pentru Ucraina ar putea scădea dacă la conducere ar fi un președinte republican. El a spus că ambele partide din Congres sunt unanime în sprijinul Ucrainei.

"Tocmai am vorbit cu un senator senior pe care îl cunosc de zeci de ani. Este un susținător puternic al Ucrainei și este republican. Așa că o voi spune din nou: sprijinul pentru Ucraina este foarte puternic în ambele partide. Cred că acest lucru va continua să fie așa și că se vor face multe eforturi pentru a ne asigura că acea parte a republicanilor care pune la îndoială sprijinul pentru Ucraina este convinsă că este o idee proastă", a declarat generalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.