Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General de rang înalt al armatei yemenite, ucis de o rachetă a rebelilor houthi

Şeful-adjunct al Statului Major al armatei yemenite a fost ucis în noaptea de marţi spre miercuri în lupte între forţele loialiste şi rebeli houthi lângă oraşul Mokha, la Marea Roşie, a declarat pentru AFP o sursă militară, relatează agerpres.

Generalul Ahmad Saif Al Yafii a fost ucis de un tir de rachetă în apropiere de acest oraş, pe care forţele proguvernamentale l-au recucerit recent în cadrul unei ofensive în curs, menită să recâştige teren pe coasta de sud-vest a ţării. Obiectivul lor este de a-i alunga pe rebelii houthi din marele oraş portuar Hodeida (nord-vest).

Citeşte şi: Moscova SE RĂSTEŞTE la Occident: 'Nu ştiam că există fiara care să spună ursului ce să facă'

Forţele loialiste ale preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, susţinute de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită, au recucerit teritorii în faţa houthi după ce aceştia şi-au impus controlul, începând cu 2014, asupra unor vaste zone din teritoriul yemenit.

Aceşti rebeli, acuzaţi că sunt susţinuţi de Iran, deţin în continuare controlul asupra capitalei Sanaa, precum şi a regiunilor din vestul şi nordul Yemenului.

După intervenţia coaliţiei arabe condusă de Riad, în martie 2015, conflictul a făcut peste 7.400 de morţi, dintre care 1.400 copii, şi peste trei milioane de strămutaţi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Însă coordonatorul umanitar al ONU pentru Yemen, Jamie McGoldrick, estimează că bilanţul celor ucişi se apropie de 10.000. McGoldrick a atenţionat marţi că mai mult de un sfert dintre yemeniţi, adică şapte milioane de oameni, sunt în pragul foametei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.