Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General Electric vrea să-şi vândă participaţia la societatea mixtă deţinută în SUA împreună cu Enel

enel
sigla Enel

Conglomeratul industrial american General Electric (GE) explorează vânzarea participaţiei sale de 50% la societatea mixtă din domeniul energiei regenerabile deţinută în SUA împreună cu Enel SpA, cea mai recentă încercare a directorului general Lawrence Culp de a reduce datoria, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Informaţia vine după ce General Electric a anunţat recent vânzarea diviziei sale biofarma către Danaher Corp, cu suma de 21,4 miliarde de dolari. Tranzacţia va ajuta General Electric să-şi reducă datoria masivă, evaluată la 121 miliarde de dolari.

Societatea mixtă, denumită EGPNA Renewable Energy Partners, a fost înfiinţată în 2016 de subsidiara de energie regenerabilă a Enel SUA (Enel Green Power North America - EGPNA) şi GE Energy Financial Services.

Conform surselor, societatea ar putea fi evaluată la peste un miliard de dolari, excluzând datoriile, iar GE a angajat o bancă de investiţii pentru a vinde participaţia. Printre activele acesteia se află parcurile eoliene Cimarron Bend din Kansas şi Lindahl din Dakota de Nord.

Şi Enel ar putea să-şi vândă o parte din participaţia deţinută la societatea mixtă, adaugă sursele, dar compania italiană vrea să-şi păstreze controlul operaţional asupra activelor din portofoliu.

În România, Enel deţine 64,4% la Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% la Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie şi 100% din acţiunile Enel România. Aceste companii gestionează o reţea de 91.000 de kilometri, ce distribuie aproximativ 14 TWh pe an (cu o cotă de piaţă de 34%), vând aproximativ 9 TWh/an unui număr de circa 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane sunt clienţi rezidenţiali (aproximativ 20% din piaţa de retail) şi 200.000 sunt companii.

GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.