Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General iranian de top: 'Uciderea tuturor liderilor americani nu va răzbuna uciderea lui Qassem Soleimani. Trebuie să-l răzbunăm prin alte metode'

Qasem Soleimani

Uciderea tuturor liderilor americani nu ar fi suficientă pentru a răzbuna moartea comandantului militar iranian Qassem Soleimani, a declarat un general al Gardienilor Revoluţiei, relatează miercuri Reuters, informează Agerpres.

Soleimani a fost ucis în ianuarie 2020 de o dronă a armatei americane în timpul unei vizite în Irak. Iranul a jurat o "răzbunare zdrobitoare" asupra tuturor celor responsabili pentru asasinarea sa.

"Dacă toţi liderii americani sunt ucişi, asta tot nu va răzbuna sângele lui Soleimani. Trebuie să urmăm calea lui Soleimani şi să-l răzbunăm prin alte metode", a declarat Mohammad Pakpour, comandant al forţelor terestre ale Gardienilor Revoluţiei.

Soleimani a fost cel mai puternic comandant militar din Iran, conducând operaţiunile Teheranului din Orientul Mijlociu. El a fost ucis pe aeroportul din Bagdad într-o lovitură aeriană ordonată de preşedintele american Donald Trump.

Comentariile responsabilului militar iranian intervin în contextul în care Teheranul şi marile puteri încearcă să depăşească obstacolele în negocierile de la Viena pentru resuscitarea acordului nuclear din 2015.

Una dintre chestiunile nerezolvate este dacă Washingtonul va înlătura Gardienii Revoluţiei de pe lista americană a organizaţiilor teroriste străine (Foreign Terrorist Organization, FTO), măsură solicitată de Teheran pentru resuscitarea acordului.

Foto: Fotografie de la înmormântarea lui Qassem Soleimani.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.