Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generali anunță investiţii ecologice de până la 9,5 miliarde de euro în următorii patru ani

www.generali.ro
Generali România

Generali SpA s-a angajat să facă investiţii ecologice şi sustenabile de până la 9,5 miliarde de euro (11,30 miliarde de dolari) în perioada 2021-2025, ca parte a noii sale strategii de protecţie a climei, transmite Reuters.

Conform strategiei, cea mai mare companie italiană de asigurări vrea să elimine complet investiţiile în firme care operează în domeniul cărbunelui pentru producerea de energie termică până în 2030 în ţările OECD şi până în 2040 în restul lumii, a anunţat miercuri Generali.

"Credem că sectorul privat poate juca un rol cheie în sprijinirea financiară a "Tranziţiei echitabile" spre un viitor cu zero emisii de gaze de seră sprijinind instituţiile publice în adoptarea măsurilor necesare", a afirmat directorul general Philippe Donnet.

În perioada 2019-2020, Generali a făcut investiţii ecologice şi sustenabile de şase miliarde de euro, depăşind cu un an mai devreme ţinta de 4,5 miliarde de euro până în 2021 din planul prezentat în februarie 2018.

Şeful Generali, Philippe Donnet, a anunţat recent că firma are peste două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de Est sunt o zonă strategică pentru Generali.

"Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi", a explicat Philippe Donnet.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.