Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generali ia în calcul o achiziţie în valoare de două miliarde de euro în Rusia

www.generali.ro
Generali România

Grupul italian de asigurări Generali, prezent şi pe piaţa din România, studiază o posibilă achiziţie în valoare de aproximativ două miliarde de euro pe piaţa din Rusia, chiar dacă proiectul este deocamdată într-un stadiu preliminar, a declarat miercuri pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar.

Potrivit sursei, într-un plan prezentat de directorul general, Philippe Donnet comitetului de investiţii de la Generali sunt menţionate trei posibile ţinte de achiziţii: VTB Insurance, Rosgosstrakh şi RESO-Garantia. Comitetul de investiţii, care este prezidat de Philippe Donnet, şi este compus din reprezentanţii principalilor acţionari de la Generali, şi-a exprimat unele îngrijorări legate de riscul de ţară asociat cu Rusia şi a cerut detalii suplimentare, a adăugat sursa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dr. Adina Alberts: Am informații că sunt mulți pacienți tratați cu medicamente experimentale, scumpe, fără indicație în Covid

Cotidianul italian Il Sole 24 Ore a fost primul care a dezvăluit această informaţie, precizând că Generali este interesat de o companie rusească de asigurări care este activă în special pe segmentul non-life iar RESO-Garantia este cel mai probabil candidat.

Generali este deja prezent în Rusia via o participaţie de 38,5% la Ingosstrakh, unul din cei mai mari asiguratori din Rusia. Grupul italian are această participaţie din 2013.

La începutul acestei luni, Philippe Donnet a anunţat că Generali are pese două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de est sunt o zonă strategică pentru Generali. "Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi", a spus Philippe Donnet cu ocazia prezentării rezultatelor financiare pe anul 2020.

Anterior, o sursă a declarat pentru Reuters că Generali, NN Group şi Allianz sunt interesate să preia operaţiunile din Polonia ale grupului Aviva, evaluate la aproximativ două miliarde de euro.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.