Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul care a condus ofensiva împotriva SI în Siria susține că Trump s-a grăbit când a declarat victoria

cloudfront.net
trump-donald

Generalul aflat la comanda forţelor speciale americane a avertizat joi împotriva utilizării termenului "victorie" contra grupării Stat Islamic (SI) în Siria, unde jihadiştii îşi apără în continuare ultimul bastion, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Eugen Teodorovici despre europarlamentare: 'Nu sunt interesat nici de postul de comisar și nici de nu mai știu ce în afara României'

Anunţând în decembrie apropiata retragere a celor aproximativ 2.000 de soldaţi americani (majoritatea membri ai forţelor speciale) desfăşuraţi în Siria, preşedintele Donald Trump a afirmat că Statele Unite au "câştigat".

În cursul audierii, joi, în faţa Comisiei senatoriale pentru forţele armate, un senator l-a întrebat pe generalul Raymond Thomas cum arată o victorie în Siria.

"Aş ezita să folosesc cuvântul victorie în locul celui de obiectiv", a răspuns responsabilul militar.

"Obiectivul este de a reduce ameninţarea în acea regiune", a adăugat el. "Suntem pe punctul de a reduce această ameninţare şi (...) pe cale să stabilim ce capacitate reziduală trebuie să rămână pe loc în regiune pentru a face astfel încât să garantăm acest obiectiv", a mai spus generalul Thomas.

După anunţul făcut de Donald Trump, responsabilii americani au încercat să minimizeze proclamarea unei victorii nete împotriva SI, subliniind că gruparea extremistă va continua să reprezinte o ameninţare după ce va pierde controlul asupra "califatului" său.

Generalul Raymond Thomas a afirmat, de asemenea, că nu este sigur cum va arăta situaţia din Siria la final.

"Este una din sfidările cele mai complexe pe care forţele noastre le-au înfruntat în ultima vreme", a spus el.

În ce îi priveşte pe combatanţii kurzi susţinuţi de Washington pe care retragerea americană i-ar face vulnerabili în faţa Turciei, "căutăm soluţii pentru a păstra contactul cu ei şi un anumit nivel de sprijin", a spus generalul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.