Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Florian Coldea, despre protocoalele dintre SRI și DNA: Nu au fost reținute niciun fel de ilegalități

sri dna

Generalul Florian Coldea respinge acuzatiile care i s-au adus  în spațiul public, în ultima perioadă. În primul interviu acordat după încheierea mandatului de prim-adjunct al directorului SRI, pentru ziare.com, Coldea vorbește despre celebrele protocoale dintre SRI și DNA.

„Legat de problema protocoalelor, institutia a avut mai multe pozitii publice pe care le sustin si au fost realizate intalniri pentru verificari cu Comisia de Control a SRI, fiind clarificate toate aspectele puse in discutie, fara a fi retinute niciun fel de ilegalitati.

In esenta, reamintesc doar ca legea nr.14 din 1992, art. 14, obliga explicit SRI sa colaboreze, intre altele, si cu Ministerul Public. Obligatia legala trebuia implementata in baza unui protocol de cooperare care nu face altceva decat sa stabileasca concret limitele acestei cooperari potrivit competentelor fiecarei parti, adica aspectele tehnice care nu puteau fi detaliate in cuprinsul legii.”, a spus Florian Coldea.

Întrebat de ce sunt secrete si de ce au fost desfiintate daca sunt legale, Florian Coldea a răspuns: „Modul concret in care se coopereaza cu un serviciu de informatii este, totusi, secret de stat. Pe fondul deciziei CCR, o buna parte dintre dispozitiile protocolului au ramas fara obiect, sens in care au fost denuntate, urmand probabil sa fie identificate noi formule.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.