Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Nicolae Ciucă a refuzat să fie prim-ministru. Care ar fi variantele de rezervă (surse)

portalsm.ro
sah

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, actualul ministru al Apărării Naționale ar fi refuzat poziția de prim-ministru. Numele lui a fost cel mai vehiculat în ultimele două zile ca fiind cel mai bine poziționat personaj pe care președintele Klaus Iohannis ar putea sa-l desemneze pentru a forma guvernul, în condițiile în care actualul premier demis a depus mandatul primit pentru a forma un nou guvern.

Vezi și: ALERTĂ CNN anunță că a intrat în teste primul vaccin pentru coronavirus

El este văzut ca fiind un profesionist și persoana capabilă să coaguleze o majoritate lejeră în Parlament pentru a forma un guvern de tehnicieni care să guverneze până la alegerile parlamentare. Numai că calculele politice nu bat deloc cu ale actualului ministru al Apărării care ar fi declinat din start oferta susțin surse liberale pentru STIRIPESURSE.RO

Alte variante ar fi actualul titular de la Externe, Bogdan Aurescu și deputatul PNL, Cătălin Predoiu, actualul titular de la Justiție care și-a fixat ca țintă a mandatului său desființarea Secției Speciale de Investigare a Magistraților (SIIJ).

Există și variantă perfect posibilă ca președintele Iohannis să nu țină deloc cont de decizia Curții Constituționale și nici de contextul politic și aritmetica parlamentară și să mai forțeze o dată cu Ludovic Orban considerând că deja ne-am afla în fața celei de a doua garnituri guvernamentale care ar putea ca și prima să nu primească votul în Parlament și președintele să se considere îndreptățit să emită decretul de dizolvare a Parlamentului... Ar urma un haos care se va sfârși tot la judecata judecătorilor constituționali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.