Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Ureche, fost şef SIPA, acuzaţii grave în Parlament: Rusia vrea să discrediteze România prin scandalul SIPA

SIPA

Fostul şef al SIPA Marian Ureche a declarat marţi, la Palatul Parlamentului, că se încearcă discreditarea instituţiei pe care a condus-o, adăugând că nu a comis abuzuri pe parcursul mandatului său, respectând reglementările legale. 

Ureche a fost audiat de comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA. 

"Prima problemă a fost problema subsemnatului, dacă am comis abuzuri, dacă am anchetat magistraţi, dacă i-am şantajat, dacă le-am încălcat drepturile intime. Sunt false probleme, fără nicio acoperire. E bine că se face ancheta asta, e bine că se desface arhiva pentru comisie, pentru că vor avea ocazia să vadă ce înseamnă o înscenare. Avea nevoie de un cap care să fie scos ca să se lucreze mai uşor la restul. De ce? Orice mutare de genul ăsta descurajează personalul respectiv, deci introduce nişte consecinţe pe planul angajării profesionale negative, evident. A deranjat SIPA, a deranjat pentru că şi-a făcut datoria. Mi-am respectat deontologia, reglementările legale, nu s-a greşit cu o virgulă undeva, am fost acolo şi îmi asum ceea ce vă spun. Cine are interesul să o facă? Cei care nu vor binele României. Nu se vrea discreditarea Justiţiei? Nu vor unii ca România să arate ca cea mai coruptă ţară din lume? Asta înseamnă discreditare. Ce urmează din asta? Păi, Uniunea Europeană o să spuneţi că reacţionează. Reacţionează. Şi ce face? Ne taie fondurile. Ce rezerve mai are România să reziste? Le-a dat şi pe alea. Asta se doreşte", a spus fostul şef al SIPA. 

Întrebat dacă îi poate identifica în acest moment pe cei care vor să discrediteze SIPA şi România, Ureche a răspuns că este vorba de "nişte vecini interesaţi direct". 

"Sunt nişte vecini interesaţi direct, că vor teritorii pe care nu le-au avut, că vor un control pe care nu îl mai au. E vorba de Rusia. Nu se cedează aşa de uşor. Noi am fost în atenţie 30 de ani în continuu, am fost înainte de '90, dar am rămas în atenţie, pentru că reprezentăm ceva, suntem un spaţiu strategic foarte important. Nu îl uitaţi pe Petru cel Mare, cât ţinea la ieşirile la mare peste tot şi la Nord şi la Sud, nu degeaba. Sunt nişte avantaje materiale şi strategice", a menţionat el. 

Potrivit lui Marian Ureche, este un lucru pozitiv faptul că politicienii au făcut această comisie de anchetă, dar este târziu. 

"Dacă se făcea mai devreme era şi oportun şi actual", a completat el. 

Fostul şef al SIPA a susţinut că la arhiva instituţiei s-ar fi putut întâmpla abuzuri atunci când el nu o mai conducea, "numai dacă le-a cerut un ministru", dar nu ştie aceste amănunte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.