Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Valeri Zalujnyi părăsește armata ucrainenă - Decretul a fost semnat de Zelenski

Valeri Zalujnîi

Președintele Volodimir Zelenski l-a demis pe Valeri Zalujnyi, fostul comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit unui decret prezidențial publicat online pe 9 mai.

Decretul prevedea că Zaluzhnyi a fost demis „din serviciul militar din motive de sănătate” și și-a păstrat „dreptul de a purta o uniformă militară”. Decretul este datat 8 mai.

Zaluzhnyi își va începe noul rol de ambasador al Ucrainei în Regatul Unit în următoarele săptămâni, după ce a fost înlocuit de Oleksandr Syrskyi în funcția de comandant șef în februarie.

Demiterea lui Zalujnyi a urmat mai multe povestiri ale presei ucrainene și străine, citând surse anonime din guvern, că Zelensky ar fi fost pus să-l concedieze pe comandantul șef.

Decizia a stârnit dezbateri publice, deoarece Zaluzhnyi este foarte popular atât în ​​rândul armatei, cât și al populației datorită rolului său în conducerea rezistenței împotriva Rusiei.

Zaluzhnyi a servit în Forțele Armate ale Ucrainei din 1993, când și-a început pregătirea la o academie militară din Odesa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.