Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Genesis Property, prima companie imobiliară care obține aprobarea țintei de reducere a emisiilor de CO2 pe termen scurt

Ioan Bejan Genesys

Genesis Property devine prima companie imobiliară din România care obține aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de CO2 pe termen scurt, până în 2030, din partea Science Based Targets initiative (SBTi).

SBTi este un parteneriat între câteva dintre cele mai prestigioase organizații de mediu din lume, Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) și World Wide Fund for Nature (WWF).

“Într-un moment în care cel mai recent raport al IPCC, organism specializat al ONU de evaluare a științei schimbărilor climatice, avertizează în privința unui cod roșu pentru umanitate, nu mai este opțională acordarea de prioritate pentru acțiunile climatice. Prin obținerea aprobării din partea SBTi, compania noastră demonstrează că ținta Genesis Property de reducere a emisiilor de carbon este în concordanță cu acțiunile necesare îndeplinirii obiectivelor convenite prin Acordul de la Paris, astfel încât încălzirea globală să fie limitată la 1,5°C față de nivelurile pre-industriale, până în 2050”, declară Ioan Bejan, Sustainability Manager, Genesis Property.

Genesis Property se numără printre cele puțin peste 3300 companii de top din întreaga lume și doar a cincea companie România cu o astfel de aprobare din partea acestei organizații globale. Mai mult, Genesis Property devine, prin intermediul SBTi, prima companie imobiliară din România care se alătură în mod oficial și devine membru al campaniei “Race to Zero”, o inițiativă a ONU lansată cu scopul de a realiza o economie fără emisii de carbon și de a limita creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius (așa cum se subliniază în Acordul de la Paris).

Genesis Property și-a luat angajamentul de a-și reduce, într-o primă etapă, emisiile din Domeniile (Scopes) 1 și 2 cu cel puțin 46% până în 2030, față de anul de bază 2019. Suplimentar, compania s-a angajat să măsoare și să reducă emisiile aferente Domeniului 3, astfel încât, în cursul anului 2024, aceasta să poată obține din partea SBTi și validarea țintei Net-Zero de reducere a emisiilor de CO2 pe termen lung.

În primul Raport privind Emisiile de Gaze cu Efect de Seră al Genesis Property, compania raportează deja o reducere de aproape 40% a emisiilor de carbon din Domeniile 1 și 2, față de nivelul din 2019.

„Atingerea, până în 2030, a țintei de reducere a emisiilor de carbon va reprezenta, bineînțeles, o provocare pe care suntem încrezători că o vom transforma în realitate, prin pașii, investițiile și acțiunile incluse în Planul de Tranziție Climatică al Genesis Property. În context, proiectul YUNITY Park reprezintă cea mai elocventă dovadă a acțiunilor noastre în acest sens”, adaugă Bejan.

Primirea validării din partea SBTi a țintei Genesis Property de reducere a emisiilor de CO2 vine și în contextul în care ONU anunță că doar 15% dintre țintele Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă, asumate de statele lumii semnatare ale Agendei 2030, se află pe drumul cel bun către realizare, în timp ce pentru circa 48% dintre acestea progresul este slab și insuficient, iar pentru 37% progresul a stagnat ori chiar s-a inversat.

De aceea, cu prilejul celei de-a 78-a Adunări Generale a ONU care are loc la New York în această săptămână, UN Global Compact a lansat inițiativa “Forward Faster” prin care transmite un apel liderilor din mediul privat să ia măsuri mai ambițioase, credibile și măsurabile, pentru a accelera progresul în vederea realizării obiectivelor de dezvoltare sustenabilă. În acest moment, Genesis Property este prima companie din România care s-a alăturat acestui demers, alături de alte aproape 140 companii din întreaga lume.

Recent, Genesis Property a anunțat, de asemenea, și obținerea Certificatului de Înregistrare în prestigiosul sistem comunitar de management de mediu EMAS, ce permite companiei să își înțeleagă mai bine impactul direct asupra mediului și să formuleze obiective și ținte de mediu mai precis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.