Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoana: Este momentul să renegociem locul nostru în Europa și în lumea occidentală

geoana

Presedintele Partidului Social Românesc (PSRO), Mircea Geoana, considera ca 'e momentul sa renegociem locul nostru în Europa si în lumea occidentala', afirmând ca nu mai doreste ca România 'sa fie o tara având capitalul autohton cersetor la mâna celor mari'.

'Am încurajat occidentalizarea României în profunzime si ancorarea României întru sistem de securitate euroatlantic, esential pentru supravietuirea noastra, dar este momentul sa renegociem locul nostru în Europa si în lumea occidentala. Nu ni se poate cere sa fim avanpostul fortificat al Occidentului si sa fim lasati fara capitalizare, fara tehnologie si cu tara în profunda suferinta economica si sociala', a declarat, joi seara, la Bacau, liderul PSRO la o întâlnire cu membrii si simpatizantii partidului pe care îl conduce.

Geoana considera ca, 'pentru a avea o sansa de evolutie, de progres', este 'absolut necesara, obligatorie, o schimbare a clasei politice si a sistemului de partide în România'.

'Este o vreme în care natiunile slabe, cu stat slab, cu o economie precara si cu o slaba încredere a cetatenilor în proiectul national, sunt victime sigure ale cumplitei reasezari de forte economice, strategice si militare la nivel global si care ne apasa si pe noi(...) Un razboi de influenta brutal se deruleaza, iar tarile care nu au un sistem politic puternic, o economie serioasa, un sistem social asezat si încredere în proiectul national nu au cum sa supravietuiasca într-o perioada de cumplita înclestare. Este vorba de supravietuire nationala', a subliniat Mircea Geoana.

El a avertizat ca 'daca anul 2016 nu va genera adevarata schimbare politica (...) putem sa ne luam adio pentru vreo 25 de ani de la primenirea clasei politice românesti'.

'Vom ramâne tot fara locuri de munca, tot fara autostrazi, tot cu un sistem de sanatate falimentar, tot cu un sistem de educatie nepotrivit pentru profesiile prezente si ale viitorului pentru tinerii nostri. Pur si simplu ne batem joc de viitorul acestei tari. Si în acest cadru, alegerile locale ofera adevarata baza politica a schimbarii, acolo trebuie sa se faca în mare masura politicile publice în România si apoi la parlamentare, unde se va aseza ecuatia guvernamentala si de putere la nivel national', a mai subliniat Mircea Geoana.

În cadrul întâlnirii, au fost anuntate nominalizarile de candidati pentru functiile primar în municipiile Bacau si Onesti. Astfel, la Bacau va candida Cristi Manolache, fost consilier municipal pâna în urma cu o luna, cunoscut în oras si sub porecla de 'Legionarul', deoarece a facut parte din 'Legiunea Straina', iar pentru Onesti a fost nominalizat Laurentiu Neghina, ex-primar al municipiului, demis prin ordin al prefectului ca urmare a faptului ca primise o condamnare definitiva de doi ani cu suspendare într-un dosar în care era acuzat, împreuna cu alte alte persoane, ca a dat mita pentru a obtine diploma de bacalaureat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.