Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană dă în judecată partidul lui Băsescu

geoana basescu

Partidul Social Românesc va contesta la Tribunalul București folosirea însemnului PSRo de catre partidul lui Traian Băsescu, Miscarea Populară.

"Partidul Social Românesc are o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului București, care confirmă că semnul permanent propriu al formațiunii noastre politice este reprezentat de o inimă și stema țării. Cu acest însemn, P.S.RO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea. Nu același lucru poate spune și Traian Băsescu, cel care, în numai câteva zile de când a preluat șefia Mișcării Populare, a și reușit primul său plagiat în calitate de șef al acestei formațiuni, folosind simbolul Partidului Social Românesc, inima, în sigla noului său partid", se arata intr-un comunicat de presa.

PSRo precizeaza ca potrivit articolului 5 alin. 1 din Legea partidelor politice nr 14/2003, republicată la 10 iunie 2015: „fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii. Denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate” si ca acesta este 'articolul de lege încălcat de Traian Băsescu', în baza căruia Partidul Social Românesc își formulează contestația pe care o va depune la Tribunalul București.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.