Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Geoană, despre atacul de la Paris: Grupurile de fanatici trebuie vânate şi demolate

geoana

Şocul emoţional după atacul de la sediul publicaţiei satirice Charlie Hebdo din Paris nu se va stinge uşor spune senatorul Mircea Geoană, fost ministru de Externe. El declară că grupurile de fanatici "trebuie vânate şi demolate", dar crede că "nu trebuie generalizat către întreaga cultură islamică şi religia musulmană ce s-a întâmplat ieri".

"Îmi este teamă că va fi un impact puternic şi durabil. Cunosc Franţa bine, am trăit, am învăţat, am făcut studii acolo şi cred că şocul emoţional nu se va stinge uşor şi ca întotdeauna când vin momente cumplite, momente grele, momente de o intensitate emoţională excepţională, există o formă de reflex de strângere a rândurilor în lumea democraţiilor civilizate (...). Au fost semne în urmă cu câţiva ani de zile, pentru că sursa acelor caricaturi care au dus la aceste gesturi cumplit de mişeleşti a fost în Danemarca. Există în mod evident o sursă de recrutare pentru astfel de fanatici, pe care mişcările radical-terorist-islamiste le posedă atât în Orientul Mijlociu, dar şi în generaţia 1 sau 2 de emigranţi din ţările europene dezvoltate",a declarat, la RFI, Mircea Geoană.

El crede că "pe lângă, emoţia, mânia, condamnarea, fermitatea cu care trebuie să continuăm să ne apărăm valorile şi cu care trebuie să continuăm să luptăm împotriva acestei forme de terorism extrem de agresiv şi de nociv, trebuie să ne uităm şi cred că este a doua concluzie, a doua consecinţă a acestei emoţii formidabile pe care o resimţim cu toţii, suntem cu toţii astăzi şi ieri şi mâine alături de cei care au suferit un astfel de atac atroce, dar există condiţii sociale, există probleme de inadaptare, există probleme de lipsă de locuri de muncă, există probleme culturale, în Orientul Mijlociu, dar şi în pături importante ale populaţiei Europei dezvoltate, ale căror probleme trebuie să le rezolvăm, pentru că acest tip de societate mai segregată în care auzeaţi ieri că vorbeau franceza perfect (...), cei care au fost la redacţia lui Charlie Hebdo vorbeau franceza perfect, deci nu erau veniţi din altă parte, nu erau emigranţi recenţi. Deci probabil că sunt ca şi la metroul din Londra, ca şi în SUA sau în alte părţi, oameni din generaţia a doua de emigranţi".

Fostul ministru de Externe declară că "sub nici o formă, dar sub nici o formă, nu va trebui să permitem forţelor xenofobe, rasiste, celor care caută ţapi ispăşitori, ieri la evrei, astăzi la musulmani, să generalizeze către întreaga cultură islamică şi religia musulmană ce s-a întâmplat ieri. Este un grup de fanatici, este un grup care trebuie vânat şi demolat fără nici un fel de ezitare".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.