Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba a subliniat la Conferinţa de Securitate de la Munchen rolul pe care Iniţiativa celor Trei Mări îl poate juca în consolidarea Uniunii Europene

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a evidenţiat, în prima zi a Conferinţei de Securitate de la Munchen, rolul pe care Iniţiativa celor Trei Mări îl poate juca în consolidarea Uniunii Europene şi a parteneriatului transatlantic, îndeosebi în actualul context global, marcat de transformări şi incertitudine informează Agerpres.

Potrivit MAE, oficialul român a discutat cu preşedintele interimar al Grupului Băncii Mondiale şi director executiv al Băncii Mondiale, Kristalina Georgieva, manifestându-şi în acest context deschiderea de a colabora cu Grupul Băncii Mondiale şi a mulţumit biroului de la Bucureşti pentru interesul de a participa la o serie de evenimente care vor avea loc în timpul Preşedinţiei la Consiliul UE. Temele acestor evenimente sunt relevante atât pentru Uniunea Europeană, cât şi la nivel global: agenda digitală, conectivitate, convergenţa economică, cooperarea pentru dezvoltare, consolidarea rezistenţei la dezastre naturale, Balcanii de Vest, se menţionează, de asemenea, într-o postare pe contul de Twitter al ministrului delegat.

Conferinţa internaţională de la München reprezintă unul dintre cele mai prestigioase forumuri de securitate, care reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare. De la prima sa ediţie din 1963 Conferinţa s-a constituit ca un reper important al dezbaterilor din domeniul securităţii la nivel european şi euroatlantic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.