Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba a vorbit, la Atena, despre importanţa religiei într-o lume modernă complet secularizată

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat George Ciamba a susţinut un discurs, luni, la Atena, despre importanţa religiei într-o lume modernă complet secularizată, pledând pentru un dialog permanent între stat şi ierarhiile religioase. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, Ciamba a participat la cea de-a doua ediţie a conferinţei 'Athens International Conference on Religious and Cultural Pluralism Coexistence in the Middle East', organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Elene.

'Într-un context în care religia este instrumentalizată politic cu tragice consecinţe, am atras atenţia asupra importanţei educaţiei publice pentru prevenirea extremismului şi a radicalizării. Sistemul de educaţie confesională din România, sprijinit de stat, constituie un exemplu de urmat', a afirmat, conform comunicatului, secretarul de stat George Ciamba. Temele principale ale conferinţei au inclus rolul liderilor religioşi în criza refugiaţilor/ migranţilor, precum şi rolul media şi al liderilor religioşi în promovarea pluralismului religios în Orientul Mijlociu.

"În cadrul evenimentului, oficialul român a susţinut un discurs în care a subliniat rolul important al religiei într-o lume modernă complet secularizată. Totodată, a pledat pentru un dialog permanent între stat şi ierarhiile religioase. (...) În marja conferinţei, secretarul de stat pentru afaceri strategice şi bilaterale în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut o întrevedere bilaterală cu ministrul afacerilor externe al Republicii Elene, Nikos Kotzias. Cei doi oficiali au trecut în revistă stadiul relaţiei bilaterale şi au abordat teme de interes de pe agenda europeană şi internaţională, inclusiv cu referire la perspectiva agendei de contacte bilaterale", mai arată sursa citată.

Potrivit acesteia, la conferinţă au mai participat miniştrii de externe din Cipru, Emiratele Arabe Unite, Ungaria, Palestina şi Egipt şi importanţi lideri religioşi ortodocşi, catolici, mozaici şi musulmani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.