Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba, la reuniunea şefilor de diplomaţii din statele participante la Procesul de Cooperare

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, va participa, vineri, la Zagreb, la reuniunea informală a miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP). Evenimentul este organizat de Preşedinţia croată în exerciţiu a SEECP, sub motto-ul "Connection, Cooperation, Communication", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Potrivit sursei citate, discuţiile vor aborda evoluţiile politice din Europa de Sud-Est, rolul SEECP în consolidarea cooperării regionale şi intensificarea procesului de integrare europeană şi euro-atlantică a Europei de Sud-Est. Totodată, va fi discutată şi andosată o Declaraţie comună a reuniunii care vizează avansarea regiunii spre integrarea în UE şi NATO, cooperarea în domeniul dezvoltării durabile a infrastructurii, combaterea terorismului, migraţia. Şeful delegaţiei României va sublinia interesul constant al ţării noastre pentru promovarea SEECP ca principal for pentru relansarea cooperării regionale şi angajamentul ţării noastre în vederea impulsionării structurilor de cooperare regională, ca elemente capabile să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii, precum şi la pregătirea regiunii pentru aderarea la instituţiile europene şi euro-atlantice.

Cu ocazia participării la evenimentul menţionat, secretarul de stat George Ciamba va avea o serie de întâlniri bilaterale cu şefii delegaţiilor participante la reuniunea de la Zagreb, mai precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.