Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba: Marea Britanie trebuie să spună cum vrea să folosească prelungirea Brexit-ului

stiripesurse.ro
George Ciamba

Este extrem de important ca Marea Britanie să explice miercuri Uniunii Europene cum intenţionează să folosească extinderea termenului limită pentru Brexit pe care vrea să o solicite, a declarat marţi, la Luxemburg, ministrul român pentru afaceri europene, George Ciamba, înaintea unei reuniuni a Consiliului Afaceri Generale, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Ciamba a declarat presei că UE salută disponibilitatea Marii Britanii de a organiza alegeri pentru Parlamentul European în mai, dar că aceasta în sine nu este suficientă pentru a acorda Londrei mai mult timp. 

"Salutăm faptul că există un angajament de a organiza alegerile europene, a fost una dintre cerinţele de a discuta chestiunea (prelungirii - n.r.)", a mai spus Ciamba. 

"Nu este suficient. Este important să înţelegem de ce vrea Marea Britanie să stea (mai mult). Stai, dar cu perspectiva a ceva", a mai declarat el. 

"Am fost în aceeaşi situaţie în urmă cu doar două săptămâni. Nu ne putem permite să discutăm aceeaşi chestiune la fiecare două săptămâni fără un plan", a afirmat Ciamba.

Citește și: Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă la Forumul European pentru Antreprenoriat

În acelaşi timp, ministrul german pentru afaceri europene, Michael Roth, a afirmat că Marea Britanie trebuie să dea dovadă de mai multe progrese în privinţa stadiului final al Brexit-ului în faţa liderilor din UE dacă vrea să obţină o nouă prelungire a termenului-limită, potrivit DPA. 

"Aşteptăm, în sfârşit, paşi substanţiali în direcţia cea bună", a spus el, înaintea reuniunii Consiliului Afaceri Generale de la Luxemburg, care are loc cu o zi înainte ca liderii din UE să decidă dacă vor amâna din nou data Brexit-ului. 

"Până acum, nu s-a schimbat nimic", a atras atenţia Roth, adăugând că o extensie mai mare trebuie condiţionată de "criterii foarte dure" şi că Uniunea Europeană se află "într-o situaţie extrem de frustrantă". 

Totodată, ministrul olandez de externe, Stef Blok, a spus că UE ar trebui să acorde Marii Britanii mai multe timp pentru a rezolva Brexit-ul, dar că Londra trebuie să spună clar cum vrea să facă acest lucru, pentru a se evita o ieşire fără acord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.