Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba: România nu este doar un beneficiar, ci şi un contributor semnificativ la eforturile aliate

MAE

România nu este doar un beneficiar, ci şi un contributor semnificativ la eforturile şi acţiunile Organizaţiei Tratatului Nord-Atlantic, a declarat, marţi, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, la dezbaterea cu tema "Provocări de securitate în regiunea Mării Negre". Evenimentul a fost organizat de New Strategy Center şi Center for American Seapower (Hudson Institute, Washington), iar dezbaterea a prilejuit un schimb de opinii privind evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre şi modalităţile prin care cooperarea strategică româno-americană poate contribui la edificarea unei regiuni mai sigure, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Secretarul de stat George Ciamba s-a referit în intervenţia sa la evoluţiile de securitate din regiunea Mării Negre, în special în peninsula Crimeea, la consolidarea prezenţei militare ruse de-a lungul frontierei cu NATO, precum şi la escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei. În acest context, el a subliniat importanţa implementării depline a deciziilor privind consolidarea posturii de apărare şi descurajare aliate, cât şi a rolului NATO în proiectarea stabilităţii dincolo de graniţele aliate. "Cooperarea dintre România şi SUA în ceea ce priveşte securitatea în regiunea Mării Negre reprezintă o dezvoltare naturală a intereselor comune ale celor două ţări", a apreciat George Ciamba.

Secretarul de stat a arătat că ţara noastră "nu este doar un beneficiar, ci şi un contributor semnificativ la eforturile şi acţiunile aliate", de promovare a securităţii şi stabilităţii. În context, el a evidenţiat faptul că România a alocat 2% din PIB pentru Apărare, conform angajamentului asumat la Summit-ul NATO din Ţara Galilor, în 2014. "România va continua să-şi îndeplinească responsabilităţile care îi revin", a precizat oficialul român, potrivit MAE.

De asemenea, secretarul de stat a subliniat importanţa sprijinirii statelor partenere ale NATO în eforturile acestora de consolidare a propriilor capacităţi de apărare, precum şi în procesul de instruire şi pregătire a forţelor, apreciind oportună extinderea programelor aliate de sprijin destinate Ucrainei, Georgiei şi Republicii Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.