Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba speră ca recenta înţelegere între Marea Britanie şi Uniunea Europeană să fie 'determinantă'

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat marţi că speră ca recenta înţelegere între Marea Britanie şi Uniunea Europeană să fie "determinantă", adăugând că blocul comunitar este pregătit pentru orice scenariu, scrie Agerpres.

El a spus, înaintea reuniunii informale a miniştrilor şi a secretarilor de stat pentru Afaceri Europene, că decizia finală privind Brexit va fi luată după votul din Parlamentul britanic. 

"Încă trebuie să aşteptăm votul. Cred că este foarte important să vedem cum se va vota. În final, este important să vedem cum acest fapt a schimbat configurarea voturilor în Parlamentul britanic. Suntem pregătiţi pentru ambele variante. Ce este clar este că există o voinţă din partea Uniunii de a face un compromis. (...) Sper ca acesta să fie determinant", a afirmat Ciamba.

Citește și: Mihai Chirica se alătură protestului lansat de Ștefan Mandachi şi îndeamnă şi alţi primari să întrerupă activitatea în 15 martie

Oficialul român a vorbit şi despre "cel mai rău scenariu" legat de Brexit. 

"Ţinem pumnii. Este o situaţie în care toţi pierdem, totuşi cred că ieşirea dezordonată este cel mai rău scenariu, dar oricare ar fi scenariul acesta cred că avem nevoie de mai mult timp decât a fost stabilit iniţial. (...) Nu cred că trebuie să facem presupuneri referitor la vot. Cred că ar face mai mult rău ca vreunul dintre noi să spună Parlamentului britanic cum să voteze", a punctat el. 

Londra a ajuns la o înţelegere cu Uniunea Europeană referitor la "modificări obligatorii din punct de vedere juridic" ale Acordului de retragere a Marii Britanii, a anunţat luni vicepremierul David Lidington în faţa Parlamentului, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.