Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba susține poziția guvernului - Vorbim de o creştere economică sustenabilă şi substanţială a României

stiripesurse.ro
George Ciamba

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a declarat marţi că România are o creştere economică sustenabilă şi substanţială potrivit Agerpres.

"Ca oameni de afaceri, sunteţi promotorii spiritului antreprenorial care iniţiază schimbarea prin acţiuni inovatoare, stimulează creşterea economică şi dinamizează piaţa muncii. Eforturile dumneavoastră de a avansa constant soluţii noi pentru menţinerea competitivităţii au un impact pozitiv asupra productivităţii întregii economii. Ca iniţiatori ai schimbării, aveţi energia şi instrumentele de a construi capitalul social, de a transfera virtuţile spiritului antreprenorial asupra întregii societăţi. În acest sens este nevoie şi de un context economic care să facă posibil valorificarea acestui spirit antreprenorial", a spus Ciamba la recepţia organizată de Camera de Comerţ şi Industrie româno-germană la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Ciamba, Produsul Intern Brut al României de la aderare s-a dublat. "Avem o creştere economică accelerată. Ultimii doi ani ne-au adus mult mai aproape de convergenţa pe care ne-o dorim cu media UE. Cele mai importante prognoze macroeconomice pentru începutul lui 2019 indică pentru România un deficit bugetar situat sub pragul de 3%. România a reuşit să menţină pragul de deficit sub 3% în condiţiile în care a avut un ritm de creştere susţinut şi în anii care au trecut au fost multe situaţii în care existau îndoieli asupra faptului că vom putea să susţinem un deficit bugetar cu un asemenea nivel de creştere economică, însă a fost posibil. Vorbim de o inflaţie care se menţine în culoarul de variaţie ţintit de Banca Naţională, de 5%, rata şomajului este de 4%, în scădere sensibilă faţă de anii precedenţi. Noi putem zice că vorbim de o creştere economică sustenabilă şi substanţială", a susţinut ministrul delegat pentru afaceri europene.

El a afirmat că această tendinţă a economiei româneşti este în bună măsură dependentă de evoluţiile din Uniunea Europeană.

"Suntem bucuroşi că în continuare marile agenţii de evaluare financiară acordă economiei româneşti calificative suverane cu recomandare de investiţii. Aceste evoluţii întăresc profilul României ca factor de stabilitate economică şi politică într-o regiune caracterizată în continuare de evoluţii complexe şi incerte", a adăugat ministrul.

Ciamba a prezentat şi dosarele care vor fi discutate în cadrul Preşedinţiei României la Consiliul UE, între care se numără şi Brexitul.

"Ieşirea Marii Britanii din UE este un fenomen care nu ar fi trebuit niciodată să aibă loc. Vorbim de o lebădă neagră în construcţia europeană", a spus el.

Ministrul a mai precizat că un moment cheie al Preşedinţiei române a Consiliului UE va fi summitul informal de la Sibiu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.