Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Copos, urmărit penal pentru plagiat

copos-libertatea.ro

Fostul finanțator al echipei de fotbal Rapid, George Copos, este urmărit penal pentru plagiat, transmit televiziunile de știri.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală faţă de George Copos pentru infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu, după ce ANP a depus o plângere în acest sens.

Potrivit Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, cartea pe teme istorice semnată în închisoare nu este originală.

Volumul „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, care l-a ajutat pe George Copos să scape de 30 de zile din condamnarea primită în Dosarul Transferurilor, are acelaşi titlu cu teza de masterat din 2005 a angajatului FRF, Cătălin Parfene, teză care a fost coordonată de profesorul doctor Stelian Brezeanu, cel care l-a îndrumat şi pe Copos pentru volumul său.

Fostul finanţator al Rapidului a scris după gratii 5 cărţi în 13 luni şi astfel a beneficiat de o reducere de cinci luni a pedepsei.

Cum a fost coleg de celulă la Penitenciarul Rahova cu George Copos, Gheorghe Popescu a fost audiat ca martor în acest dosar pentru a da detalii despre cum a fost concepută cartea. De asemenea, ar urma să fie audiat alt coleg de carceră, Mihai Stoica, actualul oficial al Stelei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.