Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Detalii CUTREMURĂTOARE din rechizitoriul morții lui George Floyd: A cerut ajutor cu ultima lui suflare

George Floyd

George Floyd "a cerut ajutor cu ultima lui suflare", înainte de a muri sub genunchiul poliţistului Derek Chauvin, a declarat luni acuzarea în rechizitoriul său împotriva fostului ofiţer de poliţie acuzat că l-a ucis pe afro-americanul qvadragenar pe 25 mai 2020, la Minneapolis, informează AFP.

"George Floyd a implorat până când nu a mai putut vorbi", a declarat procurorul adjunct Steve Schleicher în faţa juraţilor. "Era nevoie doar de puţină compasiune, însă nimeni nu a dat dovadă de ea în acea zi", a adăugat el.

Derek Chauvin, un poliţist alb de 45 de ani, este judecat pentru crimă, omucidere involuntară şi violenţe voluntare ce au dus la decesul lui George Floyd, arestat pentru o infracţiune minoră.

Timp de peste nouă minute, poliţistul şi-a ţinut genunchiul pe gâtul lui George Floyd, care era lungit pe burtă, cu mâinile încătuşate la spate.

Moartea lui George Floyd a suscitat manifestaţii antirasiste de o amploare istorică şi un val de indignare la nivel mondial împotriva violenţelor poliţiştilor.

"El a cerut ajutor cu ultima lui suflare, însă poliţistul nu l-a ajutat, acuzatul a rămas (cu genunchiul) pe el", a amintit procurorul, afirmând că poliţistul a încălcat codul poliţiei din Minneapolis în materie de utilizare a forţei. "George Floyd nu era o ameninţare pentru nimeni, el nu încerca să facă rău nimănui", a adăgat procurorul.

"Acuzatul nu este judecat pentru că este poliţist", ci "pentru ceea ce a făcut", a subliniat Steve Schleicher.

Avocatul lui Derek Chauvin, Eric Nelson, urmează să pledeze după Steve Schleicher, înainte ca juraţii să se retragă pentru a delibera.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.