Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior aruncă BOMBA: Pe patul de moarte, John McCain o lăuda pe Laura Codruța Kovesi - Ce spune despre evaluarea lui Lazăr

george maior

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat luni că nu vrea să se pronunţe pe decizia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a demara procedura de evaluare a procurorului general Augustin Lazăr, dar fostul senator republican John McCain i-a spus, personal, că apreciază “în mod deosebit felul în care anumite instituţii, inclusiv cea condusă de doamna Kovesi, şi-au făcut datoria în ultimii doi ani”, scrie News.ro.

“Este o chestiune care nici nu intră în competenţa mea, nici nu aş vrea să mă pronunţ din această calitate. Au diverse reacţii (SUA – n.r.). Chiar regretatul senator John McCain, aş vrea să vă spun că înainte de a muri, chiar mă pregăteam să revin în ţară peste aceste evenimente, mi-a transmis direct faptul că apreciază în mod deosebit felul în care anumite instituţii, inclusiv cea condusă de doamna Kovesi, şi-au făcut datoria în ultimii doi ani, ceea ce a fost remarcabil din partea lui, având în vedere condiţia sa”, a spus George Maior, întrebat cum vede începerea evaluării activităţii procurorului general Augustin Lazăr.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Prefectul de București a ajuns la audierile din Comisia de Apărare din Senat

Ulterior, Lazăr a spus că a luat act de declanşarea procedurii de evaluare şi a precizat că tema protocoalelor ”este falsă”. El a susţinut că toate aspectele de interes privind tema protocoalelor au fost aduse la cunoştinţa Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului de Justiţie, iar săptămâna viitoare Ministerul Public va publica toată corespondenţa avută cu aceste instituţii.

Ca reacţie la această declaraţie, Tudorel Toader a postat un mesaj pe Facebook în care spus că primit doar o copie a protocolului din 2009, din care lipseau ultimele două pagini, dar nicio referire la protocolul din 2016.

Un protocol încheiat între Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi Serviciul Român de Informaţii (SRI) în 7 decembrie 2016 a fost publicat, joi seară, de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, pe pagina sa de Facebook. Documentul secret, care prevede cooperarea între cele două instituţii ”pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin”, este semnat de către Augustin Lazăr şi Eduard Helvig.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.