Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, chemat la audieri după ce a fost acuzat că a mințit. Se cer lămuriri și de la SRI (surse)

maior

George Maior, ambasadorul României în SUA și fost director al SRI, este chemat oficial la audieri în Comisia parlamentară de control a activității SRI, la scurt timp după precedenta audiere. Potrivit unor surse oficiale, Claudiu Manda, președintele Comisiei SRI, a trimis deja documentele oficiale prin care Maior este chemat la audieri.

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda, a afirmat joi că, după o a doua rundă de discuţii cu fostul şef al ANI Horia Georgescu, el consideră că fostul şef al SRI George Maior "a minţit" în privinţa relaţiilor cu Georgescu, Manda anunţând că îl va invita "de urgenţă" la comisie pentru a da o serie de explicaţii.

Vezi şi: Cum au fost loviți românii de creşterea generală a preţurilor: Evoluţia inflaţiei şi precedentul din perioada USL/ INFOGRAFIC

"În prima audiere, domnul Horia Georgescu ne spunea că a avut o relaţie foarte apropiată, că îl considera chiar prieten, iar domnul Maior ne-a spus că îl cunoştea vag. După ce-am discutat astăzi cu domnul Horia Georgescu, considerăm că domnul Maior ne-a minţit şi credem că sunt destul de multe lucruri pe care ar trebui să le discutăm în continuare cu domnul Maior. Astăzi, după şedinţă, o să îi scriem o adresă domnului Maior, să îl invităm de urgenţă la comisie pentru a discuta şi a avea opinia domniei sale în contextual noilor lucruri spuse la comisie de către Horia Georgescu. N-are cum să fie o discuţie sau să se cunoască vag - persoane care s-au întâlnit la sediul SRI, la sediul ANI, la restaurant sau la domnul Horia Georgescu acasă. Domnul Horia Georgescu a venit şi ne-a spus aceste lucruri şi ne-a adus şi probe în acest sens", a declarat Claudiu Manda săptămâna trecută.

Pe 27 februarie, George Maior a declarat, după o audiere de şase ore în Comisia de Control al SRI, că a răspuns tuturor întrebărilor şi că unele au făcut referire la relaţia SRI-Justiţie.

Vezi şi: Motivație pentru o viață sănătoasă: Cum să-ți crești cheful de mișcare

Potrivit surselor oficiale, președintele Comisiei parlamentare de control a activității SRI a trimis o adresă oficială și la SRI, pentru lămurirea aspectelor legate de felul în care George Maior ar fi intervenit la ANI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.