Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior dezvăluie intenţiile SRI pentru legile Big Brother

maior

În ciuda informaţiilor vehiculate în spaţiul public, şeful SRI, George Maior, susţine că legile "Big Brother" şi cea privind cartele PrePay nu extind monitorizarea şi nu permit accesul la conţinutul comunicaţiilor telefonice sau electronice fără mandat de la judecător.

"Nu e un proiect de lege care să extindă monitorizarea. El ne va da instrumente analitice de a corobora anumite date în situaţia în care am avea în vedere asemenea evenimente în viitor pe teritoriul României", a declarat Maior într-un interviu pentru ziare.com.

Şeful SRI susţine că nu a existat, mai ales în istoria ultimilor 10 ani ai SRI, vreo problema legată de folosirea abuzivă a unor date, datorită unui control juridic intern bine pus la punct.

"Noi dorim, inclusiv pentru legitimitatea noastră, să existe un control judecătoresc foarte clar pe acţiunile noastre şi el există. Aş vrea să subliniez că nu există riscul de folosire abuzivă a acestor instrumente absolut necesare pentru orice serviciu de informaţii", a mai explicat George Maior.

Potrivit şefului SRI, legile de supraveghere cibernetică nu dau posibilitatea serviciilor să acceseze decât date legate de IP-uri, iar atunci când există o suspiciune clară se merge mai departe, la accesarea datelor, doar cu mandat de la judecător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.