Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, membru al Comitetului pentru Intelligence

George Maior

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a avut marţi o întrevedere cu senatorul republican Marco Rubio, preşedinte al unui subcomitet din cadrul Comitetului pentru relaţii externe şi membru al Comitetului pentru Intelligence, personalitate marcantă a Partidului Republican, fost candidat în alegerile preliminarii care desemnează candidatul partidului la Preşedinţia SUA, informează Ambasada României la Washington, conform Agerpres.

În contextul întrevederii, au fost abordate teme relevante la nivel strategic în relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune cu accent pe rolul strategic al Mării Negre, dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic, fiind subliniată intensificarea schimburilor comerciale între cele doua state. Ambasadorul României a mai evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie transatlantică solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezenţa forţelor SUA în România şi la nivel regional.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a adresat o invitaţie senatorului Marco Rubio de a vizita România. Senatorul Marco Rubio a apreciat contribuţia României la dezvoltarea Parteneriatului Strategic în cei 20 de ani de existenţă, calitatea de aliat strategic al României, dar mai ales contribuţia semnificativă a ţării noastre la securitatea şi soluţionarea actualelor provocări la nivel regional si global.

Cei doi oficiali au subliniat rolul comunităţii româno-americane din Florida în consolidarea Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, senatorul Marco Rubio apreciind implicarea activă a comunităţii româno-americane din Florida în proiecte relevante pentru cele doua state. Totodată, oficialul american si-a manifestat interesul pentru continuarea cooperării cu reprezentanţii acesteia si cu autorităţile române, inclusiv în perspectiva deschiderii unei noi misiuni consulare a României la Miami.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul George Cristian Maior i-a înmânat oficialului american Ordinul National 'Steaua României', în grad de 'Comandor', conferit de preşedintele României Klaus Iohannis, cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea personală în excelenta cooperare bilaterală în plan politic, militar si economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.