Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior, replică-fulger pentru Tăriceanu: 'Afirmațiile le resping categoric. Nu m-am implicat în politica internă a SUA'

George Maior

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a respins miercuri acuzațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, în Comisia de politică externă a Senatului, spunând că nu s-a implicat în politica internă a SUA, făcând referire la declarațiile publice legate de scrisoarea lui Rudolph Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump.

„În ceea ce privește afirmațiile privind prestația mea, ca ambasador, le resping categoric. Parteneriatul a evoluat excepțional, dialogul politic a fost promovat la cel mai înalt nivel. Am fost primul stat din Europa Centrală și de Est care a vizitat Casa Albă. (...) În ceea privește faptul că m-am implicat în politica internă americană este o afirmație complet falsă. Nu este nicio declarație, niciun gest, nicio luare de atitudine din partea Statelor Unite care să indice acest lucru. Am făcut o afirmație despre o persoană privată, o persoană privată care a emis o opinie și spunând adevărul în fața opiniei românești cred că mi-am făcut datoria în interesul național românesc, pentru că altfel ar fi putut exista o percepție complet falsă asupra poziționării americane în legătură cu dialogul politic, în legătură cu dialogul pe sistemele de valori dintre cele două țări, ceea ce nu ar fi fost în interesul național românesc. Aceste lucruri nu sunt deloc probate de atitudinea americană. Dimpotrivă, atitudinea americană a fost consonantă cu ceea ce am făcut, spun eu, în interesul național românesc”, a spus Maior.

Totodată, răspunzând la o întrebare venită din partea lui Daniel Zamfir, Maior a spus că nu înțelege cum poate fi stigmatizat ambasadorul unui stat care „vorbește adevărul”.

Tăriceanu a avut o intervenție tăioasă, făcând următoarea remarcă: „Am observat o atitudine ireverențioasă, și-a permis să ridice tonul la final.”

George Maior, audiat în Comisia pentru politică externă a Senatului, într-o ședință cu ușile deschise: 'Am pregătit un raport de activitate'

Preşedintele Senatului consideră declaraţiile sale cu privire la scrisoare trimisă de avocatul preşedintelui american, Rudolhp Giuliani, oficialilor din România ca fiind "cel puţin nefericite". De asemenea, Tăriceanu i-a reproşat că performanţa sa în calitate de ambasador al SUA este "foarte slabă".

„Suntem în faţa unei premiere absolute, ca un ambasador să dea explicaţii în faţa Parlamentului pentru o serie de declaraţii făcute şi pe care eu le apreciez cel puţin ca necalificate. (...) Aceste declaraţii (cu privire la scrisoarea lui Giuliani - n.r.) au fost făcute cu acordul MAE? Vreau să subliniez că, din punctul meu de vedere, performanţa pe care aţi avut-o în calitate de ambasador al SUA este foarte slabă. Nu am văzut niciun progres în chestiunea legată de vizele cu români, rezultate zero de dialog la nivel guvernamental şi parlamentar şi pe dimensiunea economică a Parteneriatului strategic”, a spus Tăriceanu, la începutul audierilor.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.