Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior s-a întâlnit cu un grup de profesori şi cercetători români aflaţi în vizită în SUA

George Maior

Ambasadorul George Cristian Maior a avut luni o întrevedere cu un grup de profesori şi cercetători români în domeniul tehnologiilor şi securităţii energetice, aflaţi în vizită de lucru în SUA, în cadrul Programului pentru vizitatori internaţionali (International Visitors Leadership Program - IVLP), derulat de Departamentul de Stat american, informează washington.mae.ro.

Programul este rezultatul dialogului dintre Guvernul României şi Administraţia SUA, fiind unul dintre proiectele comune convenite în cadrul Grupului de lucru pe energie, ca parte a Task Force-ului pentru implementarea Declaraţiei Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România şi Statele Unite ale Americii. Potrivit sursei citate, ambasadorul român a prezentat importanţa strategică a domeniului energiei, prioritatea cu care este tratată asigurarea securităţii energetice în România şi SUA şi demersurile realizate în comun pentru promovarea unor proiecte de interconectare în plan regional, cu impact strategic şi perspectivă pe termen lung. "România se concentrează asupra investiţiilor din zona energetică, semnificative şi cu impact strategic, nu doar economic", a afirmat George Cristian Maior, conform Agerpres.

În contextul schimbărilor politice de la Washington, diplomatul român a apreciat că, "având în vedere cadrul de dialog instituţionalizat între ţările noastre şi priorităţile anunţate de noua Administraţie a SUA în domeniul energiei, privim cu încredere la dezvoltarea cooperării bilaterale şi căutăm mereu să iniţiem proiecte noi", se arată în finalul comunicatului citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.