Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Șoldan, deputat PSD: Ratarea intrării în Schengen este în primul rând un eșec al diplomației române

arhiva personala
George Soldan

Votul de astăzi împotriva includerii României în Spațiul Schengen este o lovitură primită de români care se așteptau ca în Consiliul JAI să existe o poziție unanimă în favoarea acestei integrări, este de părere deputatul PSD George Șoldan.

”Este în primul rând un eșec al diplomației noastre și apoi putem vorbi de o atitudine lipsită de fair play a partenerilor noștri austrieci din Uniunea Europeană.

Este inacceptabil ca autoritățile române să afle doar cu câteva zile înainte că unul din statele membre, respectiv Austria, are o poziție diferită și cred că ministrul de Externe trebuia să fie informat despre această schimbare de poziție a părții austriece.

Nu cred că e doar din vina Austriei amânarea integrării noastre în Spațiul Schengen. E mai degrabă o lipsă de coordonare în cadrul grupului politic european din care face parte PNL. Noi, cei din PSD, am discutat cu toate partidele socialiste europene și am obținut un sprijin necondiționat. Să nu uităm că punerea în discuție a extinderii Spațiului Schengen a fost inițiată de cancelarul german social-democrat Olaf Scholz, care a anunțat în luna august la Praga că e nevoie de prezența României în Spațiul Schengen și că țara noastră îndeplinește condițiile tehnice, a concluzionat Gheorghe Șoldan, deputat PSD de Suceava, vicepreședintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.