Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion face mare anunț - Liderul AUR candidează la Președinția României... dacă o face și Ciolacu

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
ciolacu simion

Într-un interviu oferit jurnalistei Sorina Matei, la Aleph News, George Simion, liderul partidului AUR, a anunțat că ia în considerare candidatura la Președinția României pentru alegerile din 2024, condiționată de posibila candidatură a lui Marcel Ciolacu, actualul președinte al PSD.

„Dacă există acest risc ca Marcel Ciolacu, Președintele PSD, să candideze, și să ajungă Președintele României, atunci George Simion, Președintele AUR, candidează”, a declarat George Simion.

Dan Puric, candidat AUR la Președinția României?

George Simion a vorbit și despre Dan Puric, propus de AUR pentru candidatura la președinție, evidențiind compatibilitatea valorilor și viziunii acestuia cu principiile partidului: națiune, familie, credință și libertate. Puric este descris ca fiind o persoană apropiată partidului, în contrast cu alte figuri publice precum Cristian Tudor Popescu, criticat de Simion pentru abordarea sa.

„Dan Puric, candidat AUR la președinția României, e un om cu care împărtașim multe valori și e un apropiat al AUR. Cristian Tudor Popescu se ocupă numi de falsuri și de denigrări, dar Dan Puric este un om care are cei 4 piloni ideologici ai AUR: națiune, familie, credință și libertate. Luăm în calcul candidații, diferite personalități, în funcție de scenarii, de contracandidați. Inclusiv George Simion, dacă candidează șefii de partide”, a declarat Simion.

Mircea Geoană sau Nicolae Ciucă?

În ceea ce privește alte nume notabile pe scena politică, George Simion a exprimat opinii tranșante. Mircea Geoană este considerat neeligibil pentru funcția de președinte, fiind văzut mai degrabă în roluri de reprezentare publică sau de fundraising. Pe de altă parte, Nicolae Ciucă, caracterizat ca o „păpușă implantată” la conducerea PNL, este descris ca fiind onest și sincer, dar lipsit de capacitatea de a conduce eficient.

„Exclus să aibă vreo șansă Mircea Geoană. Pe Mircea Geoană l-aș pune undeva ministru de Externe, ambasador, undeva într-o zonă de reprezentare publică sau fundraising. Am înțeles că a strâns destul de mulți bani cu această posibilă campanie. Nicolae Ciucă este o păpușă implantată în fruntea PNL, nu i se potrivește acest rol. Nu vreau să jignesc pe nimeni, Ciolacu e mai nociv decât Ciucă, e distribuit într-un rol care nu i se potrivește. Pare un om onest, sincer, dar incapabil să conducă”, a declarat Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.