Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion, fondator al mișcării 'Uniți sub tricolor', pune paie pe foc: Kosovo e Serbia

george Simion

Preşedintele AUR, George Simion, cel care a recunoscut public că a fost membru fondator al grupării ”Uniți sub tricolor”, suporteri care au afișat bannerele ce au dus la întreruperea meciului România-Kosovo, susține că nu are nicio legătură cu incidentele de la partida de aseară. Totuși, Simion a ținut să menționeze că ”Basarabia e România” și ”Kosovo este parte a Serbiei”.

Despre mesajul galeriei, ”Kosovo este Serbia” Simion a spus că reconfirmă partenerilor sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei.

”Reconfirmăm partenerilor noştri sârbi faptul că statul român, prin toate instituţiile sale, respectă integritatea teritorială a Serbiei. Aseară am dormit, înţeleg necesitatea unora de a mă asocia cu toate evenimentele din România, cred că şi pe la Crevedia am fost înainte de explozie, dar ceea ce vă transmitem noi aici este că preşedintele României, care nu este o persoană simpatizată de noi, Guvernul României, care aparţine blocului democratic şi Ministerul dee Externe toate spun acelaşi lucru: România recunoaşte integritatea teritorială a Serbiei iar Kosovo este parte a Serbiei”, a afirmat George Simion într-o conferinţă de presă.

”Nu am nicio legătură nici cu o formaţiune de suporteri nici cu alta, nu am mai fost la un meci al României probabil de vreo 4 ani, dar cred că prin somn le transmiteam, prin unde, că nu eram departe de Lia Manoliu, de stadionul naţional, ce să facă. Îi felicit pentru ”Basarabia este România”, a mai spus el.

România a câştigat, cu scorul de 2-0, meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională, din grupa I de calificare la Euro-2024, după ce Nicolae Stanciu a marcat în minutul 83, iar Valentin Mihăilă a majorat scorul în minutul 90+3.

Meciul, întrerupt în minutul 18, din cauza torţelor şi scandărilor, s-a reluat după aproximativ 50 de minute.

Simion, membru fondator al ”Uniți sub tricolor”

Înainte de a fi om politic, George Simion a fost membru fondator al ”Uniți sub tricolor”, lucru pe care el l-a recunoscut.

„Nu sunt liderul «Uniți Sub Tricolor»! Dar am participat la fondarea acestei structuri, pentru că naționala nu avea o susținere coagulată. Am mers cu «Uniți Sub Tricolor» alături de naționala de tineret la Euro U21 din Italia, unde am descoperit, în sfârșit, o echipă senzațională, care m-a făcut să iubesc din nou fotbalul. «Deșteaptă-te, române» cântat pe stadionul semifinalei mi-a redat cheful și sensul pentru acest sport.

Sunt zeci de mii de tineri în peluze, care cântă și aprind torțe, fac atmosferă, descoperă un mod de viață în aceste subculturi. Da, sunt unul dintre acei tineri, nu mi-e rușine, un meci de fotbal se trăiește mult mai frumos în peluză. Nu mă dezic de ceea ce-mi place. Nu sunt perfect. În peluze circulă și idei bune, și idei rele. Iar una dintre cele bune e crearea de centre de juniori, care să ajute echipele naționale”, afirma, în anul 2020, George Simion pentru Gazeta Sporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.