Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion, în presa din Israel: Declarațiile lui Călin Georgescu nu reprezintă partidul AUR

inquamFOTO
george simion

George Simion, liderul AUR, a declarat în presa din Israel că afirmațiile făcute de Călin Georgescu nu reprezintă în niciun fel partidul AUR sau poziția oficială a acestuia.

Simion a mai menționat, în aceeași publicație, Jewish Telegraphic Agency, că declarațiile controversate ale lui Călin Georgescu despre Corneliu Zelea Codreanu și despre Ion Antonescu trebuie clarificate și explicate, având în vedere că au cauzat un val de revoltă în media și în societatea românească.

Liderul AUR  a mai spus că poziția oficială a partidului pe care îl reprezintă nu poate fi alta decât cea reglementată prin lege, referindu-se aici la Legea din 2002 care condamnă negarea Holocaustului.

Declarațiile lui Călin Georgescu despre Corneliu Zelea Codreanu și despre Ion Antonescu, pe care i-a numit „eroi” ai neamului românesc, au stârnit controverse în comunitatea de evrei din România, în societate și în mass-media. Corneliu Zelea Codreanu, liderul mișcării legionare din România, și Ion Antonescu, liderul politic sub conducerea căruia au fost omorâți 280.000 de evrei, sunt considerați reprezentați ai antisemitismului românesc, responsabili de crimele împotriva evreilor din țara noastră.

Presa din Israel a preluat declarațiile lui Călin Georgescu, publicând, în același timp, și răspunsul liderului AUR, George Simion, care s-a delimitat de controversatele afirmații despre Corneliu Zelea Codreanu și despre Ion Antonescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.