Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion își trădează aliații în timp ce face înțelegere cu Pro România. Republicanii vor fi absorbiți (surse)

stiripesurse.ro
George Simion

Într-o directiva comunicata de Secretariatul General AUR organizatiilor din teritoriu in urma cu câteva zile s-a anunțat ca partidul AUR e "improbabil" sa faca aliante la nivel județean cu alte partide, ceea ce i-a nemulțumit profund pe liderii Partidului Republican din teritoriu, confirma o parte dintre aceștia.

Partidul Republican a fost unul dintre primele partide care au agreat sa formeze Alianta AUR sub promisiunea ca vor avea locuri eligibile inclusiv la consiliile judetene.

Azi, toti acesti lideri se vad cu munca depusa in zadar, alternativa pe care o mai au de a candida fiind de a se inscrie in partidul AUR.

In tot acest timp George Simion negociaza pozitii eligibile cu Pro Romania. "Ne simtim tradati si folositi", a spus un lider republican.

Directiva comunicata in teritoriu de catre Secretariatul General AUR, pe care o postam mai jos, arata ca, de fapt, obiectivul lui George Simion a fost de a se folosi de aceste partide pretins dintr-o alianta, ca apoi sa le absoarba.

___

Iată Directiva trimisă în teritoriu:

Cu privire la posibile alianțe locale, indiferent de partid. Veți fi abordați cu privire la acest lucru.

Alianțe la nivel de județ sunt improbabile deoarece se ridică pragul de acces în consiliul județean și oricum BNR stabilește la nivel central dacă este cazul sau nu.

Pentru localitățile închise, cu primari deja desemnați,  nu se mai ia în discuție nimic, ele sunt deja validate. Nu pot face obiectul unor Alianțe.

Pentru localitățile unde nu avem primari există deschidere spre Alianțe locale dar nu cu partide parlamentare, acest lucru este exclus. Și aici prima recomandare este ca să candideze pe listele partidului AUR datorită pragului electorat ridicat, dar se acceptă și participarea sub sigla Alianței electorale AUR. Orice altă denumire de Alianță nu este admisă. Alianțele se înaintează spre știință secretariatului general abia dupa aprobarea de către BNC se va da curs acesteia.

La nivel de județ lista de consilieri județeni va cuprinde cu prioritate oameni cu experiență în partid, vechime, cu studii superioare. Se acceptă și lideri locali cu experiență in partid care nu au studii superioare  daca implicatea a fost importanta. Se acceptă pe liste persoane din alte partide, ce se implică în Alianțele locale.

Nu se acceptă pe lista județeană-locală /primari persoane cu probleme penale dovedite sau în curs de dovedire, chiar daca a trecut perioada de reabilitare,  persoane la care într-o căutare pe google se constata o conduită necorespunzătoare.  Lista va cuprinde toate persoanele recomandate, deci va fi o listă atotcuprinzătoare.  Ordinea la județ se va stabili de către BNC în acord cu responsabilii de județe,  numai după ce vedem implicarea fiecăruia în campanie.

Fiți deschiși,  mai ales unde nu avem reprezentanți. Alianțele se pot face cu numai cu partide neparlamentare.

Nu fac obiectul discuțiilor: candidatul la președinția CJ și primăria reședință de județ. Ei se stabilesc de BNC.

Procedura de lucru:

1. Faceți întâlnirile la partid;

2. La fiecare întâlnire vorbiți puțin și ascultați mult; nu înaintați propuneri înainte de a asculta până la capăt;

3. Precizați,  conform a ce este mai sus, locul unde situația este închisă și nu se intervine, sa facă propuneri concrete scrise pentru localitățile unde nu avem acoperire; nu punem condiții sau ridicăm discuții inutile până nu apar propuneri concrete.

4. Le Precizați modalitatea a merge sub partid sau Alianța cu riscurile aferente; împreună decideți cum zi cereți aprobarea SG;

5. Le explicați condițiile pentru candidați: fără probleme penale, chiar dacă s-a scurs perioada de reabilitare și bună conduită publică;

6. Faceți interviuri cu cei propuși, procedura similară cu cea de până acum;

7. Fiți deschiși,  prietenoși;

8. Prezenta decența la discuții: cămașă albă, cravată,  sacou uni culoare închisă, aspect îngrijit.

Pe listele AUR nu au ce căuta prostul satului, bețivul satului. Acolo unde nu avem oameni gospodari mai bine nu punem candidați la primărie.

Unde s-au constatat probleme se retrage sprijinul.

Nu susținem candidați independenți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.