Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion reacționează după ce România a câștigat procesul Roșia Montană: 'Îl rog pe Marcel Ciolacu să nu felicite pe nimeni'

Facebook
george simion

Liderul AUR George Simion anunţă, după ce România a câştigat procesul cu Gabriel Resources privind proiectul minier de la Roşia Montană, că partidul său va propune reintroducerea în Codul Penal a articolului privind pedepsirea infracţiunii de subminare a economiei naţionale, precum şi pedepsirea faptei cetăţeanului român care acţionează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale României.

”Nu în ultimul rând, îl rog pe Marcel Ciolacu să nu felicite pe nimeni, ci să se apuce de treabă! Nu este meritul lui nicidecum pentru câştigarea acestui proces”, mai afirmă Simion. El îi felicită pe locuitorii de la Roşia Montană, despre care afirmă că sunt ”cele mai bune exemple vii de demnitate pe care le vom avea în anii ce vor veni”, conform News.ro.

”Procesul de la Washington pentru despăgubiri de circa 7 miliarde dolari pretinşi de la România ca urmare a rezilierii contractului de exploatare a aurului din Munţii Apuseni arată ce consecinţe pot avea corupţia monstruoasă şi trădarea de ţară. Pentru a preveni asemenea fapte Alianţa pentru Unirea Românilor AUR va depune un proiect de lege pentru modificarea Codului Penal. Astfel, AUR propune reintroducerea în Codul Penal a articolului privind pedepsirea infracţiunii de subminare a economiei naţionale. Acest articol a fost abrogat de către vechile partide, PNL, PSD, pentru a putea prăda şi vinde Ţara fără a putea fi pedepsite”, a scris George Simion pe Facebook.

El precizează că, la articolul din Codul Penal privind infracţiunea de trădare, AUR va propune şi pedepsirea faptei cetăţeanului român care acţionează pentru înstrăinarea resurselor naturale ale României.

”Au fost demnitari români care în ajunul procesului au creat aparenţa falsă că reclamanţii vor câştiga 7 miliarde dolari din procesul intentat României, pentru că statul român ar pierde. Nu în ultimul rând, îl rog pe Marcel Ciolacu să nu felicite pe nimeni, ci să se apuce de treabă! Nu este meritul lui nicidecum pentru câştigarea acestui proces. Datoria oricărui prim-ministru, actual şi viitor, este de a pune în valoare uriaşul patrimoniu existent la Roşia Montană precum şi a folosi resursele naturale ale Ţării DOAR în interesul românilor, nu al străinilor, indiferent dacă au activitate economică sau doar speculează pe bursele de capital”, conchide liderul AUR.

Ulterior, într-un comentariu, Simion transmite felicitări locuitorilor de la Roşia Montană, despre care afirmă că sunt ”cele mai bune exemple vii de demnitate pe care le vom avea în anii ce vor veni”.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri seară, că România a câştigat procesul cu Gabriel Resources pentru Roşia Montană.

Decizia a fost dată în procedura de arbitraj cu Gabriel Resources, acţionarul majoritar al Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), dezvoltatorul proiectului minier aurifer omonim blocat din Munţii Apuseni. Procedura de arbitraj s-a desfăşurat la Centrul Internaţional de Reglementare a Disputelor privind Investiţiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) de la Washington.

Companiile Gabriel Resources Ltd. şi Gabriel Resources (Jersey) au solicitat despăgubiri în dosarul arbitral internaţional deschis împotriva României, legat de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, în valoare de 6,7 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.