Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion, revoltat din cauză că bugetul de stat nu a intrat în Parlament: 'Este o iresponsabilitate soră cu incompetenţa'

Facebook
george simion

Copreşedintele AUR George Simion a criticat, marţi, întârzierea adoptării bugetului de stat pe acest an, susţinând că aceasta este generată de "iresponsabilitatea soră cu incompetenţa" a actualului arc guvernamental.

"Nu avem încă pe rolul celor două Camere intrat un buget de stat, probabil vom ajunge undeva în mai ca autorităţile locale să adopte bugetul. Asta va cauza întârzieri enorme, este o iresponsabilitate soră cu incompetenţa din partea actualului arc guvernamental", a declarat Simion, într-o conferinţă de presă, conform AGERPRES.

El a adăugat că bugetul de stat trebuie votat cât mai repede, dar "nu fără amendamentele tuturor forţelor din Parlament".

Liderul AUR a acuzat actuala putere de tergiversarea unor proiecte importante.

ULTIMĂ ORĂ Premierul Florin Cîțu EXCLUDE o OUG pe Legea salarizării


"Am avut Birouri permanente reunite astăzi şi acuzăm tergiversările care au loc în anumite proiecte importante cum ar fi modificarea Codului electoral. Nu avem încă o comisie de cod electoral constituită. De asemenea, avem o întârziere legată de pensiile speciale", a precizat Simion.

La rândul său, copreşedintele AUR Claudiu Târziu a susţinut că bugetul de stat propus de coaliţia aflată la putere este unul "al sărăciei", care nu urmăreşte decât "mimarea" actului guvernamental.

"Deficitul bugetar este unul major, nu există nici condiţiile de reducere acestuia. În condiţiile de austeritate pe care le prevede legea bugetului, noi nu avem cum să votăm un astfel de buget", a afirmat el.

Târziu a spus că nu este de acord cu reducerile care se preconizează, deoarece pentru domeniile strategice trebuie prevăzut un aport bugetar "consistent", pentru a putea să funcţioneze în parametri normali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.