Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion și AUR, scandal de proporții în față la SNSPA: A ieșit iureș, dar nu văd acuzațiile

george Simion

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) este acuzată, luni, de către Liga Studenţilor din SNSPA de propagandă politică la deschiderea anului universitar, unde reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţie fluturaşi cu diferite mesaje. ”Această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior”, au transmis studenţii, iar George Simion a precizat că mesajele sunt asumate. ”Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat”, a transmis liderul AUR, informează News.ro.

Liga Studenţilor din SNSPA a transmis, luni, un comunicat de presă în care ”condamnă acţiunea de propagandă politică în spaţiul universitar”.

”În urma evenimentelor petrecute astăzi la sediul SNSPA din Bd. Expoziţiei, anume, cu ocazia festivităţilor de deschidere ale anului universitar, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a considerat oportună o acţiune ilegală de propagandă politică cu rol de dezinformare şi defăimare, atât la adresa conducerii SNSPA, dar şi a tuturor membrilor comunităţii, în special studenţii. Faptele delegaţiei AUR sunt interzise în mod clar prin lege, anume, Art. 25.  din Legea Învăţământului Superior — (1) «În instituţiile de învăţământ superior sunt interzise activităţile care constau în prozelitism politic» aceştia au pătruns în perimetrul universităţii, transmiţând informaţii false studenţilor, atât verbal cât şi prin intermediul flyerelor”, au transmis studenţii în comunicatul de presă citat.

Studenţii dezavuează ”orice tentativă ce are ca scop diminuarea calităţii reale a actului educaţional din SNSPA, întrucât, această universitate a fost şi va rămâne un spaţiu liber de gândire pentru orice membru al comunităţii acesteia, iar procesul de formare îşi doreşte să ofere posibilitatea studenţilor de a-şi forma opiniile politice strict în baza studiului materiilor de specialitate, din resurse academice de încredere”.

”Prin afirmaţiile făcute la adresa SNSPA, AUR declară că toate generaţiile de studenţi care au fost formate, dar şi cele actuale, sunt manipulate şi incapabile de a-şi crea opinii sănătoase despre societatea românească, deşi, în interiorul universităţii nu sunt propagate sau încurajate mesaje politice de la niciunul dintre partidele politice. Prin a acuza SNSPA ca fiind «laboratul propagandistic al sistemului» (extras din flyerele împărţite – FOTO), această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior, ba mai mult, le descalifică acestora competenţele obţinute prin studiul materiilor de specialitate”, au mai afirmat studenţii.

Potrivit acestora, ”tentativa de a dezinforma flagrant atât populaţia, cât şi studenţii cu privire la modalităţile pedagogice ale universităţii va fi întotdeauna descurajată de către reprezentanţii studenţilor, căci doar în baza studiilor în domeniu, putem înţelege mecanismele de propagandă anti-europeană, extremistă şi mediocră, cât şi motivele folosirii acestora de către AUR”.

”Mesajul Ligii Studenţilor din SNSPA rămâne neschimbat – vom recomanda întotdeauna oferta educaţională a SNSPA şi vom rămâne independenţi de orice entitate, partid politic, organisme de conducere. Pe această cale, afirmăm că niciun partid politic nu trebuie să folosească spaţiul universitar ca un mijloc care să asigure desfăşurarea campaniilor electorale, chiar din contră, aceştia ar trebui să ofere reforme la nivel naţional adresate învăţământului superior, pentru a-i creşte calitatea, fără a altera, prin introducerea subiectivismului, actul educaţional”, mai scriu studenţii în comunicatul de presă.

Studenţii afirmă, de asemenea, că unul dintre liderii AUR, Claudiu Tîrziu, este absolvent FCRP SNSPA, instituţie pe care o denigrează.

”Data viitoare când veţi dori să mai folosiţi SNSPA drept unealtă politică, nu uitaţi că studenţii acestei universităţi nu vor pleca niciodată urechea la aceste manipulări grosolane din partea unui partid care este împotriva oricărui principiu de bază al unei societăţi – incluziunea, unitatea, libertatea şi educaţia”, a declarat Alexandru Rădulescu, preşedinte Liga Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.

AUR își asumă integral acțiunea

Liderul AUR, George Simion a afirmat că mesajele transmise în pliante sunt asumate în totalitate.

”A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu.

Pentru mine, ca român, un model de rector luminat este academicianul Ioan-Aurel Pop sau profesorul Marga”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, ”alege să arate că nu vrea să facă parte din tagma rectorilor luminaţi, ci din cea a cenzorilor de tristă amintire”.

”Dl. Pricopie spune că în unităţile de învăţământ nu se face „prozelitism politic”, dar primul care încalcă această regulă este chiar el. În orice caz, poate vrea să spună „propagandă politică”, prozelitismul e doar religios. Dar s-a încurcat în cărţile de ateism ştiinţific şi şi-a dat arama pe faţă”, a mai transmis Simion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.