Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros a sărit 'ca ars' după acuzațiile lui Donald Trump: 'Nu-l cunosc pe procuror și nu am contribuit la campania sa!' / datele arată altceva

AP Photo/Manuel Balce Ceneta
george soros

Miliardarul George Soros se distanțează de procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, după punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump, spunând că nu l-a întâlnit niciodată pe Bragg și că nu a donat pentru campania acestuia.

"În ceea ce-l privește pe Alvin Bragg, de fapt, nu am contribuit la campania sa și nu-l cunosc", a declarat Soros. "Cred că unii din dreapta preferă să se concentreze pe teorii ale conspirației exagerate decât pe acuzațiile grave aduse fostului președinte", a afirmat Soros, relatează Fox News.

Comentariile lui Soros au venit după ce președintele Trump și guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, l-au numit pe Bragg "susținut de Soros", lucru care a fost reluat de mulți alți republicani. Soros a sprijinit zeci de candidați la funcția de procuror districtual din întreaga țară în ultimii ani. Vara trecută, el a scris un articol de opinie în Wall Street Journal explicând de ce își pune banii în spatele procurorilor „reformatori".

Banii oferiți de Soros, ajutor pentru Bragg

Deși Soros nu a donat direct pentru campania lui Bragg, în mai 2021, el a donat 1 milion de dolari pentru Color of Change PAC, care, la scurt timp după ce a primit donația, a cheltuit sute de mii de dolari pentru a susține candidatura lui Bragg.

Înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că donația lui Soros a fost cea mai mare donație pe care Color of Change PAC a primit-o pe tot parcursul ciclului electoral din 2022 și, în cele din urmă, a reprezentat aproximativ 25 la sută din cele 3,9 milioane de dolari pe care grupul le-a atras.

Sprijin direct de la fiul lui Soros

Între timp, familia Soros a susținut direct campania lui Bragg. Fiul lui Soros, Jonathan Soros, și soția lui Jonathan, Jennifer Allan Soros, au donat direct comitetului lui Bragg, a scris anterior Fox News Digital.

Jonathan Soros a trimis un cec de 10.000 de dolari către actualul procuror districtual pe 26 aprilie 2021, arată documentele statului. Trei zile mai târziu, pe 29 aprilie, Jennifer Allan Soros a adăugat o contribuție de 10.000 de dolari la campanie. În timp ce alte persoane au oferit mai mulți bani direct comitetului său, cuplul a fost printre cei mai mari donatori ai acestuia.

Contribuțiile au fost, de asemenea, neobișnuite pentru cei doi, deoarece, în general, nu se implică financiar în cursele pentru funcția de procuror districtual, deși au făcut donații pentru alte campanii politice și grupuri tematice din New York.

Instituțiile de presă nu vor avea voie să transmită punerea sub acuzare a fostului președinte Donald Trump marți, în fața unui tribunal din statul New York, a declarat luni seară un judecător, dar va permite unor fotografi să facă poze în sala de judecată înainte de începerea oficială a procedurilor, relatează CNN.

Ce urmează pentru fostul președinte

Trump se află în prezent în Manhattan, înainte de punerea sub acuzare. Un mare juriu l-a pus sub acuzare pe fostul președinte săptămâna trecută. De asemenea, se așteaptă ca în cadrul acuzării să fie desecretizate acuzațiile penale împotriva lui Trump, care nu au fost încă văzute de avocații săi sau de public.

Trump se confruntă cu peste 30 de capete de acuzare legate de fraudă în afaceri, a relatat CNN, dar rechizitoriul rămâne deocamdată sub sigiliu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.