Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Soros e lovit de unde nu se aștepta: Anunțul venit din Asia

wsj.com
george soros

Autorităţile pakistaneze au ordonat închiderea a cel puţin zece grupuri de ajutor finanţate din străinătate, între care şi o fundaţie înfiinţată de miliardarul şi filantropul George Soros, relatează miercuri Reuters.

Pakistanul şi-a înăsprit poziţia faţă de ONG-urile umanitare interne şi internaţionale în ultimii ani, acuzând unele că se folosesc de activitatea lor ca o acoperire pentru spionaj, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cine a fost Alina Ciucu, tânăra ucisă la metrou-„Era frumoasă ca o actriță. Plecase de sărăcie de acasă”

În ianuarie, Islamabadul a ordonat unui număr de zece grupuri pentru drepturile omului şi protejarea femeilor să-şi înceteze activităţile.

Un reprezentant al Forumului Umanitar Pakistanez (PHF), care reprezintă 63 de grupuri de ajutor internaţional, a declarat că Ministerul de Interne a emis 'scrisori de respingere' către 10 dintre membrii PHF, ceea ce înseamnă că cererile lor de înregistrare au fost respinse.

Citește și: S-a aflat! Cât valorează ceasul legendar al Regelui Mihai

Forumul nu a identificat cele zece grupuri însă două grupuri internaţionale, biroul din Pakistan al Open Society Foundations a lui George Soros, şi ActionAid, ar fi fost somate să-şi înceteze activităţile.

'Desigur, considerăm dezamăgitor şi suprinzător ceea ce s-a întâmplat şi dorim clarificări urgente', a afirmat într-un comunicat directorul executiv al biroului pakistanez al Open Society, Saba Khattak.

Citește și: Detalii halucinante! Cine este femeia care a uimit o țară întreagă și ce a făcut-o să o împingă pe tânăra de la metrou

El a precizat că grupul a cheltuit 37 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar începând din 2005 în Pakistan.

Anul acesta, organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) i s-a ordonat să-şi înceteze activitatea la trei facilităţi aflate în zone afectate de violenţe de la graniţa cu Afganistanul unde trăiesc etnicii paştuni, deşi Ministerul de Interne a listat grupul ca fiind un ONG aprobat.

Citește și: Sumă uriașă! Câți bani obține Zuckerberg din publicitatea de pe Facebook

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.