Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia a respins acuzaţiile Ucrainei că ar ajuta Rusia să eludeze sancţiunile occidentale

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Georgia a respins luni acuzaţii formulate la adresa ei de Ucraina, care susţine că guvernul de la Tbilisi ajută Rusia să ocolească sancţiunile occidentale, transmite agenţia EFE.

Guvernul georgian a dat asigurări că toate mărfurile care tranzitează teritoriul Georgiei către Rusia sunt supuse unui control vamal strict.

Ministerul ucrainean al Apărării a susţinut mai devreme în aceeaşi zi că ''ruşii stabilesc un canal pentru contrabanda cu bunuri supuse sancţiunilor, inclusiv bunuri de uz militar, pe teritoriul Georgiei, cu consimţământul autorităţilor politice ale acestei ţări''.

''Ca urmare a impunerii sancţiunilor internaţionale, Federaţia Rusă a pierdut ocazia de a se aproviziona cu o gamă largă de bunuri militare, cu dublă întrebuinţare şi civile. Pentru a eluda sancţiunile, agenţii ruşi stabilesc canale de contrabandă care trec, în special, pe teritoriul Georgiei'', conform Direcţiei Principale de Informaţii din Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit Agerpres.ro.

''Este o acuzaţie complet neverificată şi absurdă'', a replicat într-un comunicat Ministerul de Finanţe georgian. ''Încă din primele zile ale impunerii sancţiunilor împotriva Rusiei de către comunitatea internaţională Georgia a exercitat un control mai sever la toate punctele vamale ale ţării, monitorizând toate bunurile importate şi exportate din ţară'', se precizează în textul difuzat.

La rândul său, preşedintele parlamentului georgian, Salva Papuaşvili, a calificat drept ''inacceptabile'' aceste acuzaţii.

Georgia a refuzat să se ralieze sancţiunilor occidentale impuse Rusiei după agresiunea asupra Ucrainei, motivând acest refuz prin raţiuni economice proprii, dar a asigurat că sprijină Kievul în organismele internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.