Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia merge la risc - Va începe să primească din nou turişti din alte ţări începând cu 1 iulie

Operation World
Georgia

Premierul georgian Gheorghi Gaharia a anunţat joi programul său de relaxare a măsurilor de luptă împotriva noului tip de coronavirus în Georgia, afirmând că ţara îşi va redeschide frontierele pentru turişti din alte ţări începând cu luna iulie, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Începând cu 1 iulie, Georgia va fi gata să primească turişti străini", a afirmat Gheorghi Gaharia în timpul unei şedinţe guvernamentale televizate. "Turismul intern va fi reluat la mijlocul lui iunie", a adăugat el.

Georgia a declarat rapid stare de urgenţă în martie şi a impus măsuri de izolare ce vor rămâne în vigoare până pe 22 mai. Adresându-se cabinetului său, premierul georgian a anunţat măsuri progresive de ieşire din izolare începând cu 11 mai pentru a putea relansa activitatea economică.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

Pandemia a lovit puternic turismul în Georgia, unul dintre principalele sectoare economice ale acestei ţări din Caucaz care are ieşire la Marea Neagră.

Fostă republică sovietică de 3,7 milioane de locuitori, Georgia a devenit în ultimii ani o destinaţie turistică populară: în 2019, ţara a primit nouă milioane de turişti, comparativ cu 4,7 milioane în 2012.

Până acum, Georgia a înregistrat doar 615 cazuri de contaminare şi 9 morţi de COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.