Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia respinge o propunere a ministrului austriac de externe de a prelua refugiaţi ajunşi în UE

georgia osethia

Georgia a respins luni o sugestie a ministrului austriac de externe Sebastian Kurz privind crearea pe teritoriul acestei ţări a unor tabere de refugiaţi unde să fie relocaţi migranţi ajunşi în Uniunea Europeană, transmite agenţia EFE. 'Problema redistribuirii imigranţilor aflaţi pe teritoriul Uniunii Europene nu a fost abordată niciodată, la niciun nivel, cu partea georgiană', se menţionează într-o declaraţie transmisă de Ministerul georgian de Externe.

Aceasta este o temă care 'nu se află pe agenda relaţiilor cu UE, întrucât provocările cu care se confruntă în prezent Georgia fac imposibilă realizarea unui asemenea proiect', completează MAE de la Tbilisi. 'Avem proprii noştri refugiaţi. Două treimi dintre ei nu au o locuinţă permanentă. Nu ne putem asuma noi angajamente', a declarat la rândul său ministrul georgian însărcinat cu problema refugiaţilor, Sozar Syubari, conform Agerpres.

Într-un interviu publicat duminică de cotidianul german Bild, ministrul austriac de externe Sebastian Kurz a propus crearea în afara Uniunii Europene a unor tabere de refugiaţi administrate de ONU şi unde să fie găzduiţi migranţii care ajung ilegal în Europa traversând Marea Mediterană. Printre ţările unde ar putea fi amplasate astfel de tabere şeful diplomaţiei austriece a enunţat şi Georgia, deşi această ţară se află pe ţărmul Mării Negre. După conflictele armate din provinciile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, circa un milion de georgieni au părăsit aceste teritorii controlate de secesioniştii proruşi. De asemenea, Georgia găzduieşte circa 4.000 de refugiaţi proveniţi din zone de conflict, precum Ucraina, Siria şi Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.