Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gerhard Schroeder s-a întâlnit cu Vladimir Putin: Ce a discutat fostul cancelar timp de câteva ore cu liderul de la Kremlin

schroeder

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder, s-a întâlnit, joi seară, şi a discutat timp de câteva ore cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în încercarea de a pune capăt războiului din Ucraina, a informat publicaţia Bild am Sonntag (BamS), fără a fi clar ce a reuşit să obţinut, transmite Reuters.

Citând o persoană care cunoaşte îndeaproape activităţile lui Gerhard Schroeder, săptămânalul german scrie că acesta a avut, de asemenea, o discuţie îndelungată cu unul dintre cei mai apropiaţi consilieri ai liderului de la Kremlin, scrie agerpres.ro.

Fostul cancelar a părăsit Moscova sâmbătă dimineaţa devreme împreună cu soţia sa şi a zburat la Istanbul, mai scrie BamS, fără a dezvălui detalii despre conţinut celor două conversaţii.

Luni seară, fostul cancelar, un prieten personal al preşedintelui Putin şi care are legături cu companii ruseşti, se întâlnise cu un grup de ucraineni care aveau legături cu delegaţia ţării pentru negocierile de pace cu Rusia din Turcia.

Sursa a declarat pentru BamS că Schroeder este în prezent singura persoană care a avut contact direct atât cu Putin, cât şi cu oficiali ucraineni de rang înalt.

Site-ul de ştiri Politico este cel care a informat pentru prima dată că Schroeder a zburat la Moscova pentru discuţii cu Putin, iar surse guvernamentale germane au spus că executivul german nu a agreat şi nu a fost implicat în organizarea vreunei întâlniri.

Biroul de presă al guvernului de la Berlin a menţionat declaraţiile făcute vineri de cancelarul Olaf Scholz, care a refuzat să comenteze întâlnirea, limitându-se să spună că va lua notă de orice rezultate şi le va include în alte eforturi în care este implicat.

Cancelarul Scholz, care se va deplasa luni în Turcia, a vorbit sâmbătă cu preşedintele Putin, conversaţie telefonică la care a participat şi preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Schroeder, cancelar social-democrat (SPD) aflat la conducerea executivului german în perioada 1998 - 2005, face parte din consiliul de administraţie al gigantului petrolier rus Rosneft şi este preşedintele comitetului de acţionari al companiei responsabile de construirea gazoductului Nord Stream 2, proiect care a fost stopat.

După invadarea Ucrainei, Gerhard Schroeder s-a confruntat cu apeluri din partea unor politicieni din guvernul german care i-au cerut să renunţe la funcţiile deţinute în companiile ruseşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.