Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a depășit SUA și a devenit cea mai favorabilă cripto-economie din lume

Kriptomat
criptomonede

Germania a devenit cea mai favorabilă cripto-economie din lume în al treilea trimestru al anului 2022, potrivit unui nou raport. Statele Unite ale Americii, deținătoarea a primului rang din ultimul trimestru, a coborât șase locuri pentru a se clasa pe locul șaptele în topul economiei cripto, conform cointelegraph.com.

Clasamentul cripto-economiei întocmit de Coincub a analizat diverși factori, cum ar fi perspectivele cripto favorabile, reguli clare de taxare cripto, comunicări de reglementare mai transparente și multe altele pentru a clasifica țările.

Germania, deși nu este un paradis fiscal, este considerată una dintre cele mai puternice economii cripto „tax tradiționale” care răsplătesc deținătorii de cripto pe termen lung. Legea germană percepe taxe zero pentru deținerile cripto de peste un an.

Elveția s-a clasat pe locul al doilea cu poziția sa pozitivă de reglementare cripto și găzduiește unele dintre cele mai importante organizații cripto din lume. Următoarele trei locuri de pe listă au fost achiziționate de Australia, Emiratele Arabe Unite și, respectiv, Singapore.

Australia a arătat un mare apetit pentru cripto, iar guvernul a susținut în mod egal acest lucru în ultimul an, împingând o legislație pozitivă privind cripto, împreună cu o politică fiscală rezonabilă. Emiratele Arabe Unite au investit masiv în Web3 și au o politică foarte atractivă de zero taxe pentru câștigurile cripto. Singapore, pe de altă parte, s-a impus ca o putere cripto în Asia, cu o parte semnificativă a populației implicată în tranzacționarea și investițiile cripto.

SUA au coborât pe locul șapte din cauza politicii sale nefavorabile de cripto-taxă și a lipsei de claritate în ceea ce privește reglementările. Cu toate acestea, raportul a evidențiat că SUA este singura țară care permite cripto-ului să facă parte din pensiile strategice la locul de muncă. Cu unele legislații cheie privind reglementările cripto în lucru, SUA ar putea vedea o îmbunătățire semnificativă a clasamentului său până în trimestrul următor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.