Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a găsit soluția pentru Brexit: Un nou referendum

merkel brexit

Ministrul german al Justiției, Katarina Barley, a declarat marți că este dezamăgită de planul prim-ministrului britanic Theresa May pentru Brexit și a sugerat că cea mai bună variantă ar fi organizarea unui nou referendum, relatează Reuters.

Theresa May a propus luni Parlamentului britanic să încerce să obțină anumite concesii de la Uniunea Europeană în ceea ce privește problema graniței cu Irlanda de Nord, în încercarea de a trece peste impasul creat de respingerea acordului negociat cu reprezentanții UE.

„Da, sunt dezamăgită. Nu acesta este modul prin care putem avansa”, a declarat Barley într-un interviu pentru Radio Deutschlandfunk. Ministrul german consideră că Theresa May a ratat o oportunitate importantă prin care putea obține susținerea parlamentarilor.

Katarina Barley, care are atât cetățenie germană cât și britanică, a transmis că acordul negociat nu va fi schimbat, dar situația s-ar putea schimba dacă Marea Britanie ar organiza un nou referendum pe tema Brexit.

Michael Roth, ministrul german pentru Afaceri Europene, și-a exprimat de asemenea dezamăgirea față de discursul prim-ministrului britanic de luni: „Unde este planul B?”, a declarat acesta într-un mesaj pe Twitter.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă că va face tot ce îi stă în putință pentru a evita ieșirea Marii Britanii din UE fără un acord.

Ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, a anunțat marți că Uniunea Europeană încă așteaptă propuneri pentru Brexit din partea Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.