Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a inclus Croaţia și Bulgaria pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

adevarul.ro
virus covid delta

Germania a inclus duminică Bulgaria şi Croaţia pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, impunând o carantină de cel puţin cinci zile pentru persoanele care nu pot face dovada vaccinării sau trecerii prin boală şi care sosesc pe teritoriul său din cele două ţări, informează dpa.

Alte trei ţări membre ale Uniunii Europene - România, Lituania şi Slovenia - se află deja pe această listă supervizată de Institutul German Robert Koch (RKI) pentru controlul bolilor, potrivit Agerpres.

Europa se confruntă cu o creştere a numărului de contaminări şi spitalizări - în unele cazuri o creştere uşoară, în dependenţă de ţară - în condiţiile în care vremea s-a răcit, iar campania de vaccinare împotriva COVID-19 se desfăşoară pe alocuri într-un ritm scăzut.

Pe plan global, circa 70 de ţări sunt incluse de Germania pe lista celor cu risc epidemiologic ridicat. Orice persoană care nu poate face dovada vindecării de pe urma COVID-19 sau a vaccinării cu schemă completă şi care se întoarce din aceste ţări în Germania trebuie să stea în carantină timp de 10 zile. Această perioadă poate fi scurtată dacă ele prezintă un test negativ după cinci zile.

Alături de Bulgaria şi Croaţia, pe listă au mai fost adăugate Singapore şi Congo. Totodată, Kenya, Kosovo, Irak şi Honduras au fost scoase de pe această listă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.