Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a înregistrat peste 4.500 de cazuri de coronavirus în 24 de ore

SANADOR
testare covid

Germania a înregistrat peste 4.500 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, o creştere cu peste 450 de infectări faţă de ziua precedentă, a anunţat vineri agenţia naţională pentru controlul bolilor, potrivit DPA, potrivit Agerpres.

Datele făcute publice vineri de Institutul Robert Koch (RKI) relevă că au fost înregistrate 4.516 de noi infecţii, comparativ cu 4.058 înregistrate joi.

Germania nu a mai înregistrat un număr atât de mare de cazuri într-o zi de la vârful pandemiei, la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie, când erau depistate peste 6.000 de noi cazuri pe zi, înainte ca bilanţul să scadă semnificativ.

Infecţiile au început să se înmulţească din nou în iulie.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Marile oraşe au devenit zone fierbinţi în contextul unei noi înmulţiri semnificative a numărului de cazuri în ţară, alarmând liderii politici naţionali şi determinând autorităţile locale să introducă o nouă serie de restricţii.

Capitala Berlin şi centrul financiar Frankfurt au devenit cele mai noi oraşe care au depăşit joi pragul cheie care măsoară răspândirea coronavirusului.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că Germania va putea evita reintroducerea măsurilor de izolare care au mai fost în vigoare la apariţia pandemiei, în martie.

Merkel are programată vineri o videoconferinţă cu primarii din 11 mari oraşe: Berlin, Hamburg, Bremen, Munchen, Frankfurt, Köln, Dusseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig şi Stuttgart.

Cel puţin 314.660 de persoane au contractat virusul în Germania de la începutul pandemiei, iar 9.589 au murit, conform RKI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.